Noul SUV electric Lexus RZ 450e va fi lansat în 20 aprilie

Lexus a publicat o serie de imagini teaser pentru noul său model SUV electric numit RZ 450e. Noul model împarte arhitectura cu Toyota bZ4x și Subaru Solterra și va fi prezentat în data de 20 aprilie.

Lexus își va prezenta noul model SUV electric numit RZ 450e în data de 20 aprilie. Noul model compact împarte arhitectura e-TNGA cu modelele Toyota bZ4x și Subaru Solterra.

Lexus RZ 450e – lansare în 20 aprilie

Divizia premium a mărcii Toyota nu a comunicat date tehnice oficiale, dar dacă luam în considerație faptul că modelul va fi identic din punct de vedere tehnic cu versiunile Toyota și Subaru, putem specula că Lexus RZ 450e va utiliza două motoare electrice pentru un total de 217 CP.

Cele două motoare electrice vor fi alimentate de o baterie de 71,4 kWh, iar autonomia va fi de aproximativ 500 kilometri.

Din imaginile teaser publicate de Lexus se poate observa că noul model va folosi un volan de tip yoke, la fel ca și modelul Toyota bZ4x. Cel mai probabil, acest tip de volan va disponibil opțional.

Lexus va deveni o marcă exclusiv electrică începând cu anul 2030. În decembrie 2021, Toyota și Lexus au dezvăluit 15 concepte ce anunțau viitoare modele electrice, printre care și noul SUV Lexus RZ.

Via Lexus

Adaugati comentariu