Cum arată noul SUV Seat cu 7 locuri, confirmat pentru 2018

Noul SUV Seat cu șapte locuri, fratele mai mare al lui Ateca, va fi lansat în a doua jumătate a lui 2018, informație confirmată de CEO-ul mărcii, Luca De Meo.

Noul model, corespondent al Skodei Kodiaq și al noului Tiguan Allspace cu șapte locuri, va fi poziționat deasupra actualului Ateca în gama Seat care va include, de asemenea, și un SUV de clasă mică. Denumit Arona, acesta va fi lansat în această toamnă și va fi înrudit cu noua generație Ibiza.

Numele oficial al noului model nu a fost încă dezvăluit, însă, Luca De Meo promite păstrarea tradiției Seat de a folosi titulatura unui oraș din țara natală, Spania. Ateca este titulatura unei localități din provincia Zaragoza, iar Arona este un orașel din sudul insulelor Tenerife.

Primele teasere oficiale dezvăluie un SUV situat la granița dintre clasa compactă și cea medie, desenat în ton cu limbajul recent de design Seat, folosit deja cu succes de Leon sau Ateca: muchii, unghiuri drepte și console față/spate scurte. Deși nu este vizibilă în imagini, linia geamurilor laterale va urca cel mai probabil abrupt spre spate, idee de asemenea preluată de la Ateca.

Tehnic, noul SUV Seat va fi bazat pe platforma MQB-A2 a grupului Volkswagen, ceea ce se traduce prin tracțiune față sau integrală (Haldex), motoare cu trei și patru cilindri turbo și cutii de viteze manuale și automate DSG cu dublu ambreiaj șapte trepte. Tracțiunea integrală va fi standard, cu excepția motorizării de bază. Dimensiunile exterioare vor fi similare cu cele ale lui Tiguan Allspace și Skoda Kodiaq (ampatament 2.791 mm).

Noul SUV Seat cu șapte locuri va fi produs în Germania, la Wolfsburg, alături de fratele german VW Tiguan.

seat-suv-2

Adaugati comentariu