Noul Suzuki Swift, lansat în Japonia. Versiunea europeană vine la Geneva

Noul Suzuki Swift a fost lansat pe piața natală din Japonia. Versiunea europeană va fi prezentată oficial în martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Construit pe noua platformă HEARTCT, folosită și de Baleno, noul Suzuki Swift este disponibil în premieră alături de un sistemul de propulsie mild-hibrid SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Un motor electric de 3 CP asistă motorul aspirat pe benzină DUALJET de 1,2 litri, cu patru cilindri și 90 CP.

Același motor electric are rolul de demaror și poate stoca energia recuperată la frânare într-o baterie litiu-ion minusculă de 0,38 kWh, fără a acționa niciodată independent puntea față motrice. Mașina nu poate rula în regim 100% electric. Consumul mediu este estimat la aproximativ 4.0 l/100 km.

Versiunea de top RS, disponibilă încă de la debut pe piața din Japonia, este echipată cu motorul turbo cu injecție directă 1.0L BOOSTERJET. Acesta are trei cilindri și o putere maximă de 111 CP.

Ambele versiuni sunt disponibile standard cu o transmisie manuală cu cinci trepte. Modelul RS poate fi specificat cu o cutie automată cu șase trepte.

Pachetul opțional “Safety Package” este disponibil pe toate versiunile lansate în Japonia, cu excepția nivelului XG, și include în premieră cruise control adaptiv și sistemul Dual Sensor Brake Support (DSBS), sistem care cu ajutorul unei camere și a unui senzor laser monitorizează traficul din față și acționează frânele pentru prevenirea unei coliziuni.

suzuki-swift (4)

Adaugati comentariu