Noul top model Porsche Panamera Turbo S cu 630 CP

Porsche Panamera facelift

După 4 ani, Porsche Panamera primește un facelift discret și două noi versiuni: Porsche Panamera 4S E-Hybrid și noul top model Porsche Panamera Turbo S cu motor V8 bi-turbo de 4 litri și 630 CP. 

Porsche a operat un facelift discret la toată gama Panamera: sedan, versiunea lungă Executive și breakul Sport Turismo.

Toate versiunile primesc standard noua parte frontală Sport Design care înainte era oferită opțional. Aceasta include o grilă inferioară mai bine pusă în evidență, prize laterale generoase și o bandă LED pentru luminile de zi. În spate, banda luminoasă se integrează acum perfect cu noile stopuri cu LED ca și cum ar fi un tot unitar. Versiunea Turbo se diferențiază în față prin cele două benzi de LED pentru luminile de zi.
Sunt disponibile 10 modele de jante dintre care trei noi de 20 și 21 inci.

Sistemul multimedia PCM include funcții digitale suplimentare cum ar fi un control vocal îmbunătățit, wireless Apple Car Play și alte aplicații.

Sistemul de menținere a benzii Lane Keeping Assist cu recunoațșterea semnelor de circulație este acum standard dar și pachetul Porsche InnoDrive cu pilot automat adaptiv, Night Vision, Lane Change Assist, LED Matrix, Park assist cu Surround View. și head-up display.

Noul model de vârf al gamei este Porsche Panamera Turbo S care dezvoltă 630 CP și 820 Nm din motorul V8 bi-turbo de 4 litri. Astfel, noul Panamera Turbo S are 80 CP și 50 Nm mai mult decât fostul Panamera Turbo.

Porsche promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în modul Sport Plus în numai 3,1 secunde iar viteza maximă este de 315 km/h. Turbo S și-a demonstrat deja valoarea pe bucla lungă de 20,832 km a circuitului de la Nurburgring unde pilotul Lars Kern a obținut un timp de 7:29.81 minute, care reprezintă un record pentru limuzinele sportive de lux.

Panamera Turbo S este echipat cu suspensie pneumatică adaptivă PASM, bare stabilizatoare active PDCC și Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

Și Panamera GTS a promis 20 CP în plus, motorul V8 bi-turbo dezvoltând acum 480 CP și 620 Nm iar sistemul de evacuare sport este standard.

Aapărut și o a treia versiune Plug-In Hybrid. Porsche panamera 4S E-Hybrid se va plasa între Panamera 4 E-Hybrid și Turbo S E Hybrid. Motorul V6 twin-turbo de 2,9 litri și 440 CP este cuplat cu un motor electric de 136 CP, puterea totală fiind de 560 CP iar cuplul maxim de 750 Nm.

Noul model PHEV atinge 298 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 3,7 secunde.

O altă schimbare la modelele PHEV este mărirea capacității bateriei de la 14,1 la 17,9 kWh. Porsche anunță o autonomie electrică WLTP de 54 km, care rămâne însă destul de mică raportată la noua capacitate a bateriei.

Porsche Panamera facelift va fi disponibil începând din luna octombrie.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top