Noul Volkswagen California – informații și imagini oficiale

Volkswagen California AutoExpert.ro

Cel mai bine vândut model comercial Volkswagen, California, vine standard cu două uși culisante și cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

Suntem în Berlin, gata să simțim „pe viu” noul Volkswagen California, model 2024. De-a lungul timpului, 280.000 de exemplare Westfalia (predecesorul său) și California au fost comercializate, făcând din această gamă cel mai popular model produs de VW Comerciale.

Noua generație are la bază versiunea lungă a generației T7 a Multivanului. Lungimea este de 5173 mm, cu 27 cm peste a fostei generații. Ampatamentul de 3124 mm este, de asemenea, în progres, fiind benefic pentru spațiul interior. Înălțimea interioară este de 1297 mm.

Volkswagen California AutoExpert.ro

Pentru a ajunge la rezultatul din fotografii, inginerii au regândit fiecare element din spatele cabinei. Au fost păstrate elementele distinctive ale predecesorilor. Astfel, California model 2024 dispune de celebrul plafon pop-up și păstrează spiritul liber, care îl face să fie un van pretabil atât la rutele zilnice, cât și ideal pentru vacanțe, 2 în 1. Cu plafonul ridicat, înălțimea interioară crește la 2108 mm. California este plasat în gamă între Caddy California și Grand California.

Pentru că are la bază platforma MQB, California beneficiază de sisteme de asistență extinse și de conducere semi-autonomă.

Volkswagen California AutoExpert.ro

Standard, California va primi, în premieră, două uși glisante. Pot fi comandate copertine retractabile deasupra acestora, care pot da naștere câte unei terase pe fiecare parte. Cele două geamuri laterale cu burduf sunt dotate cu plasă de țânțari.

În gamă, există atât variante cu combinații de două culori exterioare, cât și cu nuanțe uni, ce pot fi alese dintr-un paletar de 11 culori. Șapte modele de jante, de la 16 la 19 inchi, se află în ofertă.

Volkswagen California AutoExpert.ro

Totodată, bancheta este înlocuită de scaune individuale. Acestea pot fi montate în mai multe configurații și chiar scoase. Fiecare cântărește 24 kg și sub fiecare se află un sertar. Există mai multe porturi USB-C de câte 45 W.

Vor fi disponibile cinci versiuni: Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast și Ocean. Beach Camper va avea o mini-bucătărie în spate, iar Coast și Ocean – o mini-chicinetă pe partea șoferului. Cele mai dotate au o baterie suplimentară, LiFePo, de 40 Ah. Versiunile de la Beach Tour în sus sunt echipate cu o nouă unitate de control pentru zona din spate, situată în stâlpul C.

Toate funcțiile rulotei pot fi pot fi controlate și verificate prin intermediul afișajului. Totodată, acestea pot fi operate și de pe un smartphone, folosind o aplicație dedicată. De asemenea, toate luminile interioare pot fi oprite apăsând scurt, de două ori, pe oricare dintre întrerupătoarele din mașină.

Volkswagen California AutoExpert.ro

Sunt disponibile trei sisteme de propulsie, la alegere. Standard, un TDI de 2,0 litri și 150 CP. Apoi, un TSI de 2.0 litri și 204 cai. Ambele antrenează puntea față. În sfârșit, sistemul PHEV, numit eHybrid, dezvoltă 245 CP și antrenează toate roțile. Acesta se bazează pe motorul TSI de 1,5 litri și permite tractarea unei remorci de până la 2000 kg.

Precomenzile pentru noul VW California vor debuta în iunie 2024.

➡ Accesează aici pagina VW Comerciale România! 💡

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top