Noul Volkswagen Golf vine în 2019 cu un look surprinzător

Noul Volkswagen Golf 2019 (2)

Avem primele informații oficiale despre viitorul Volkswagen Golf. Constructorul german a investit aproape 2 miliarde de euro în dezvoltarea viitorului model, confirmând că acesta va ajunge pe piață în 2019, anunță AutoExpress.

Cea de-a opta generație va veni cu 120 de elemente noi, anunță producătorul, care, deși încă plătește tribut scandalului emisiilor, consideră că lansarea acestuia și a mașinilor electrice din gama I.D. la fel de importante.

Noul Volkswagen Golf 2019 (1)

Golf va fi supus celei mai mari schimbări în cei 43 de ani de existență. Modelul va primi un interior revizuit, o “revoluție”, promit cei de la Volkswagen. Șeful diviziei de design de la Volkswagen, Klaus Bischoff, a dezvăluit pentru Auto Express, că Golf 2019 va fi conectat și digitalizat, ceea ce atrage după sine o modificare totală a cabinei. “Va fi un mediu complet digital. Practic, singurul element analog va fi volanul”, spune acesta.

Noul Volkswagen Golf 2019 (4)

La baza mașinii va sta tot platforma MQB, într-o versiune actualizată, iar mare parte din gama de motoare și transmisii va fi păstrată, ceea ce permite constructorului să se concentreze pe alte aspecte. Astfel, clienții vor putea opta în continuare pentru unitatea turbo pe benzină de 1,5 litri cu patru cilindri, dar motorul diesel de 1,6 litri ar putea fi înlocuit de un altul de 1,5. Vor fi disponibile, ca și până acum, versiuni ultra-performante GTI și R. În gamă, își va face apariția și un mild hibrid, în compania unui sistem electric de 48 de volți, dar e-Golf va fi sacrificat în favoarea gamei I.D.

Viitoarea generație va fi cu până la 70 de kilograme mai suplă, grație utilizării materialelor ușoare.

Noul Volkswagen Golf 2019 (3)

O parte frontală mai sveltă, faruri LED mai subțiri, un spate cu linii noi și, pentru prima oară, inscripția GOLF pe hayon, sunt câteva dintre elementele noi.

Golf Mk8 ar putea fi lansat la Salonul Auto de la Frankfurt de anul viitor. De pe liniile de asamblare ale uzinei din Wolsburg, vor ieși primele unități Volkswagen Golf în iunie 2019.

SURSĂ FOTO: AutoExpress.co.uk

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top