Advertisement

Noul Volkswagen Tiguan – lansare în toamna 2024

Volkswagen Tiguan

Volkswagen a publicat imagini cu noua generație a modelului Tiguan în versiune camuflată. Modelul trece prin testele finale de șosea urmând a fi lansat oficial în această toamnă.

Volkswagen va lansa noua generație Tiguan în această toamnă, urmând ca primele exemplare să ajungă în showroom-uri la început de 2024. Noul model este dezvoltat pe o variantă upgradată a platformei MQB, numitp MQB evo. Tiguan va crește în dimensiuni, urmând a fi mai lung cu 32 mm și mai înalt cu 5 mm față de actualul model. Capacitatea portbagajului a crescut cu 33 litri, ajungând la 648 litri.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Conform primelor informații, Volkswagen va reboteza versiunea cu șapte locuri a modelului Tiguan. Dacă pnă acum, aceasta era comercializată sub denumirea Tiguan Allspace, odată cu noua generația, ar urma să primească numele Tayron.

Noul Tiguan va avea faruri LED Matrix HD ca dotare opțională, acest tip de bloc optic având 19.200 elemente LED ce pot fi controlate individual. În spate, cele două stopuri vor fi unite de o bandă LED. Pentru interior, se remarcă ecranul central de 12,9 inchi, care opțional, poate crește la 15 inchi. Planșa de bord este complet digitală, fiind folosit un ecran de 10,25 inchi.

Volkswagen Tiguan

Gama de motorizări va fi complet, VW urmând să ofere noul model atât în variante pe benzină, diesel, mild-hybrid dar și plug-in hybrid. Pentru versiunea PHEV, autonomia în mode electric va fi de peste 100 kilometri. Pentru prima dată, VW va oferi și încărcare rapidă DC pentru modelele plug-in hybrid.

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top