Noul Volkswagen Transporter T6 – detalii complete

Noul Volkswagen Transporter T6 a fost dezvăluit oficial în cadrul Salonului Auto de la Amsterdam. Cea de-a şasea generaţiei a iconicului van din Wolfsburg vine cu o nouă familie de motorizări diesel mai eficiente şi sisteme de asistenţă sau multimedia de ultimă oră.

În materie de design, Volkswagen a ales calea evoluţiei. Noul Transporter T6 rafinează proporţiile predecesorului său, aliniindu-se la noul limbaj de design al casei germane. Liniile sale curate, un exemplu de simplitate, şi noile blocuri optice faţă/spate cu tehnologie full LED contribuie din plin la această impresie. Dimensiunile exterioare sunt similare generaţiei T5.

Interiorul 100% renovat este demn de un turism, totul fiind posibil, de la tapiţerie din piele Alcantara, până la fotoliile posterioare individuale, montate în format “vis-a-vis”, clima multi-zonală, sistemul multimedia cu touchscreen de 6,6 inci, parbrizul încălzit sau hayonul acţionat electric. O uşă culisantă, cea de pe partea opusă celei pe care este amplasat volanul, este inclusă în echiparea de bază.

vw-transporter-t6

Colecţia de sisteme de asistenţă şi siguranţă include ACC (cruise control adaptiv) cu funcţie Front Assist (menţinerea distanţei faţă de vehiculele din faţă), City Emergency Braking (frânare automată la viteze reduse), Light Assist (asistent pentru faza lungă) şi Driver Alert System (asistent de oboseală). Clienţii pot specifica noul Transporter T6 cu şasiul adaptiv Dynamic Chassis Control (DCC), configurabil în trei moduri distincte (comfort, normal, sport).

Alături de Transporter T6 debutează şi noua familie de motorizări TDI, reunite sub numele de cod EA288 Nutz. Piesa centrală este o unitate 2.0 TDI, disponibilă în patru trepte de putere: 84 CP, 102 CP, 150 CP şi 204 CP. Fanii motoarelor alimentate cu benzină au la dispoziţie o unitate turbo de 2 litri şi 150 sau 204 CP. Indiferent de combustibilul folosit, toate motorizările se încadrează în normele de poluare Euro 6, în cazul modelelor de pasageri (Euro 5 pentru Panel Van), fiind cu până la 15% mai economice, graţie standardizării sistemului start&stop. O transmisie automată DSG cu şapte rapoarte este oferită opţional pentru TDI-urile de vârf.

vw-transporter-t6 (8)

Conform tradiţiei, Volkswagen Transporter T6 poate fi comandat în diverse versiuni de caroserie şi ampatament, ascunse sub acronimele Panel Van, Lombi, Double Cab sau Multivan. Debutul comercial este programat pentru vara acestui an.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top