Noul Volkswagen Transporter T6 se lansează luna viitoare

Volkswagen Transporter a ajuns la cea de-a şasea generaţie. Noul VW T6 va fi lansat luna viitoare, la Salonul auto de la Amsterdam.

Bazat, cel mai probabil, pe noua platformă modulară MQB a grupului VAG, urmaşul legendarului Bulli va primi un design complet nou, puternic inspirat de liniile minimaliste, dar moderne, ale conceptului Tristar, prezentat în 2014. Interiorul prototipului va fi, de asemenea, preluat aproape în întregime şi de modelul de serie, cu modificări minore.

volkswagen-transporter-t6-3

Propulsia conceptului Tristar era asigurată de un TDI de ultimă generaţie. Cu cilindreea de 2 litri, acesta dezvolta 205 CP şi era conectat la o transmisie automată DSG cu dublu ambreiaj şi şapte trepte. Semne că noul Volkswagen Transporter T6 va fi în pas cu vremurile şi îşi va egala rivalul Mercedes V-Class în materie de rafinament tehnic.

Mai multe detalii referitoare la gama completă de motorizări şi sisteme de asistenţă dedicate noului VW T6 vor fi date publicităţii în ajunul debutului său comercial, programat pentru a doua parte a acestui an. Noul Transporter va fi produs, în continuare, la Hanovra.

volkswagen-transporter-t6-2

Momentul ales pentru lansarea noului Volkswagen Transporter T6 nu este deloc întâmplător, iconicul van din Wolfsburg aniversând, în 2015, 65 de ani de carieră. 11 milioane de exemplare mai târziu, Transporter este unul dintre cele mai longevive modele din portofoliul Volkswagen.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top