Noul Volvo XC90 s-a lansat în România

Lansare XC90 în România şi preţuri de vânzare

Deşi a descălecat în România de câteva zile doar, noul Volvo XC90 a început deja să le facă cu ochiul potenţialilor clienţi. Nu mai puţin de 20 de comenzi au fost plasate până la evenimentul de lansare.

Volvo XC90 se află în momentul unui nou start în România, iar schimbarea de direcţie adoptată de companie pare să fi fost de foarte bun augur. Diferenţele, atât dimensionale, cât şi de abordare şi stil, comparativ cu generaţia precedentă, sunt destul de mari. S-a mizat pe un gabarit masiv, pe un design agresiv şi puternic, pe tehnologii de top şi pe o calitate a fabricaţiei demnă de un automobil premium. În fapt, ultimele caracteristici amintite au fost tratate mereu cu atenţie de către cei de la Volvo, ca şi grija deosebită pentru sistemele de siguranţă activă şi pasivă.

În România noul Volvo XC90 va avea un preţ de pornire de 56.661 euro pentru versiunea D4 (1.969 cmc, diesel, 190 CP). Al doilea diesel este versiunea D5, tot de 2 litri, dar care dezvoltă o putere maximă de 225 CP şi care vine la pachet cu sistemul de tracţiune integrală. Preţul acesteia va pleca de la 60.581 euro (cu taxe incluse).

Lansare XC90 în România şi preţuri de vânzare (03)

Amatorii de motorizări pe benzină vor avea la dispoziţie trei opţiuni, toate cu o capacitate cilindrică tot de 1.969 cmc. T5 AWD dezvoltă o putere de 254 CP şi costă 61.787 euro (cu TVA). Versiunea T6 AWD, dublu-supraalimentată (cu turosuflantă şi compresor mecanic) costă 64.677 şi are o putere maximă de 320 CP. Vârful de gamă va fi versiunea hibrid T8, cu o putere maximă de 320+80 CP şi care va costa 78.465 euro.

Lansare XC90 în România şi preţuri de vânzare

Dintre dotările noului model amintim de sistemul de informaţie integrată Sensus, sistemul IntelliSafe (o combinaţie de sisteme de siguranţă activă şi pasivă), plafonul panoramic, suspensia pneumatică şi controlul electronic al amortizoarelor, pachetul IntelliSafe Surround (Blind Spot Information System, Lane Change Merge Aid şi Cross Traffic Alert), head-up display, sistem de parcare Bird View 360 sau sistem audio de înaltă fidelitate Bowers & Wilkins.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top