Noul VW Jetta se lansează la Detroit – prima imagine oficială

Noul VW Jetta va fi prezentat în ianuarie, la Detroit, producătorul german publicând un prim teaser oficial. Noua generație va fi derivată din actualul Golf 7.

Imaginea oficială dezvăluie doar silueta noului VW Jetta, suficient însă pentru a ne da seama că acesta va adopta calea evoluției la nivel stilistic, designul său urmând să combine linia actualului model cu detaliile lui Golf 7 facelift. Marea noutate va fi grila frontală masivă, inspirată de la conceptul T-Prime, precursorul viitorului Touareg.

Imaginea și site-ul teaser includ și un ceas care arată că modelul va fi dezvăluit în mai puțin de 50 de zile. Aceasta înseamnă 18 ianuarie, dată ce corespunde cu zilele de presă ale salonului internațional din America de Nord.

Noul VW Jetta va fi construit pe platforma MQB, urmând să preia gama integrală de motorizări turbo TSI și TDI (doar în Europa) asociate în prezent cu actualul Golf.

Multe detalii rămân neconfirmate, dar Hinrich Woebcken, CEO VW NA, a declarat că o transmisie manuală și o variantă hibridă vor fi disponibile încă de la lansare. Aproximativ un an mai târziu, compania va introduce noul Jetta GLI.

vw-jetta

Adaugati comentariu