Noul VW Polo va fi lansat în septembrie, la Frankfurt. Campania de teasing debutează, însă, în avanpremieră cu un scurtmetraj oficial ce dezvăluie liniile de design ale celei de-a șasea generații VW Polo.

La baza noului VW Polo va sta versiunea modificată/simplificată a platformei modulare MQB, intitulată MQB A0 și folosită și de noul Seat Ibiza și viitoarea generație Skoda Fabia. Spațiul interior mare și portbagajul de minimum 350 litri vor reflecta dimensiunile exterioare mai generoase ale noului model (lățime cu 89 mm mai mare). În schimb, masa la gol va scădea cu aproximativ 100 kg, în funcție de versiune.

În ceea ce privește motorizările, VW va apela la unitățile turbo cunoscute, în prim plan stând noua unitate TSI pe benzină de 1,5 litri cu patru cilindri și 150 CP. Motorul de bază va fi un TSI de 1 litru, cu trei cilindri și 95, respectiv 115 CP. Pentru clienții care încă mai preferă propulsoarele diesel, VW va oferi versiuni de 80, 95 și 100 CP ale binecunoscutei unități TDI de 1,6 litri.

Trecerea la o nouă generație, va marca un salt important și la capitolul tehnologie, noul VW Polo urmând să fie oferit, standard sau opțional, în compania unor sisteme avansate de asistență și entertainment, preluate de la fratele mai mare, Golf: faruri adaptive full-LED, pilot automat adaptiv (intervenții active asupra direcției și frânelor), funcție de frânare automată Front Assist, sistem multimedia cu touchscreen de 5 sau 8 inch și instrumente de bord digitale cu diagonala de 12,3 inch.