Noul VW Touareg vine în aprilie 2018

Aflată pe piață încă din 2010, actuala generație Volkwagen Touareg are nevoie de un aer nou. Așa s-au gândit și nemții, pentru că noul Touareg este pe drum și va fi prezentat anul viitor, în aprilie, la salonul auto de la Beijing.

Sunt șanse mari ca zvonurile să se confirme, dat fiind faptul că nemții au o slăbiciune pentru salonul din capitala Chinei. În 2014, au lansat acolo versiunea facelift a SUV-ului. Noul VW Touareg ar putea crește în dimensiuni, pentru a lăsa loc de respiro crossover-elor companiei. Cu siguranță, va fi însă mai luxos ca Atlas-ul cu trei locuri. Înfățișarea noului SUV va fi inspirată de ceea ce nemții au arătat în 2016, tot la Beijing, conceptul T-Prime GTE.

Volkswagen-T-Prime_GTE_Concept-2016-1600-0e
Design-ul Volkswagen T-Prime GTE va inspira imaginea noului Touareg.

Touareg va avea la bază platform grupului Volkswagen, MLB Evo, pe care sunt construite și Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga și Lamborghini Urus. Și viitorul Audi Q8 va fi ridicat pe aceeași platformă.

Oficialii de la Volkwagen încă se mai gândesc dacă vor trimite pe piață și o versiune coupe, care să rivalizeze cu BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe sau dacă vor lăsa acest teritoriu liber pentru Audi.

Adaugati comentariu