Număr record de înscriși la Raliul Sibiului 

68 de echipaje si-au anuntat prezenta la Raliul Sibiului, etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri. Este un numar record de participare pentru etapa inclusa si in calendarul campionatului national.

La editia din acest an si-au anunta prezenta la Sibiu 68 de echipaje, un numar record de inscrisi pentru cel mai dificil raliu pe macadam din Romania, care reprezinta 12 tari: Franta, Ucraina, Ungaria, Italia, Cehia, Australia, Germania, Marea Britanie, Japonia, Polonia, Taiwan si, desigur, Romania. In 2013, Raliul Sibiului conteaza ca etapa a saptea in Campionatul European de Raliuri si ca etapa a cincea in Campionatul National de Raliuri Dunlop. „Sunt incantat ca am stabilit un nou record de participare la Raliul Sibiului si ca la start va fi si liderul din Campionatul European. Sunt sigur ca va fi o lupta interesanta intre pilotii romani si cei veniti de afara, iar acest lucru inseamna spectacol pentru public. Mi-ar placea ca in timpul raliului sa stabilim si un nou record in ceea ce priveste numarul de spectatori pe probele speciale”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Jan Kopecky, liderul din Campionatul European de Raliuri, este cu siguranta principalul favorit al editiei din 2013 a Raliului Sibiului. „Sunt sigur ca nu va fi usor. Am inteles ca probele speciale sunt foarte dificile si ca raliul trebuie abordat tactic. Oricum, sunt sigur ca va fi un raliu interesant si tocmai de aceea l-am inclus si in programul nostru”, a spus pilotul Skoda Motorsport.

In acest an, la startul raliului sunt inscrise 7 masini de la clasa S2000, modele Skoda si Peugeot, care vor fi pilotate de Jan Kopecky, Francois Delecour, Marco Tempestini, Dan Gartofan, Janos Puskadi, Jean-Michel Raoux si Antony Tlustak.

Japonezul Toshi Arai este fara indoiala cel mai titrat pilot care concureaza in ERC Production Cup. Dublul campion mondial din 2005 si 2007 se va lupta pe specialele de macadam si asfalt de la Sibiu cu cei mai buni piloti din Romania, dar si cu o serie de piloti care participa in mod obisnuit la etapele din Campionatul European. „La fel ca la toate etapele din Campionatul European va fi o lupta foarte disputata in ERC Production Cup. Sper sa valorificam avantajul terenului propriu si Napoca Rally Academy sa-si consolideze prima pozitie in clasamentul pe echipe dupa etapa de la Sibiu”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy, echipa aflata pe prima pozitie in clasamentul ERC Production Cup inaintea etapei de la Sibiu.

Si in competitia masinilor cu doua roti motrice pilotii romani au de infruntat o concurenta puternica, inclusiv pe Zoltán Bessenyey, liderul din Campionatul European, care va lua startul cu o masina Honda Civic Type R R3. La Raliul Sibiului va lua startul si Alex Filip, liderul din Campionatul National de Raliuri Dunlop la clasa masinilor cu tractiune pe doua roti. „Ca si anul trecut, ma astept la adversari redutabili de pe scena europeana de raliuri. Vom incerca sa tinem piept atacurilor, cu toate ca pentru noi este foarte important si clasamentul national si ne vom adapta strategia si in functie de acest lucru”, a spus Alex Filip.

O alta lupta interesanta se anunta si intre Ekaterina Stratieva si Molly Taylor in FIA ERC Ladies Trophy. Ekaterina Stratieva are sapte puncte in acest clasament, cu patru mai multe decat Molly Taylor. „Clar imi place mai mult sa pilotez pe asfalt, dar imi place Raliul Sibiului si tocmai de aceea vrea neaparat sa iau startul aici. Va fi o etapa dificila, dar sper sa terminam si sa adunam cat mai multe puncte”, a spus si Ekaterina Stratieva.

Raliul Sibiului are o lungime totala de 561,5 kilometri dintre care 228 km impartiti in 14 probe speciale. In 2013, 80% din suprafata probelor speciale este pe macadam si 20% este pe asfalt.

Liderul din Campionatul European de Raliuri vine la Sibiu 

Jan Kopecky si Pavel Dressler, echipajul aflat pe primul loc in clasamentul Campionatului European de Raliuri, a confirmat particparea la Raliul Sibiului, etapa a saptea a sezonului 2013. Dupa cele trei victorii si un loc secund, in prima jumatate a sezonului in Campionatul European de Raliuri, Jan Kopecky vine la Raliul Sibiului cu un singur obiectiv: victoria.

„Am primit multe informatii despre aceasta etapa de la colegii nostri din Marea Britanie, care au castigat anul trecut aici, si suntem pregatiti sa ne luptam si noi pentru prima pozitie in clasament. Tinand cont de natura traseului, trebuie sa gestionam inteligent aceasta cursa si cred ca putem obtine un rezultat bun”, a spus pilotul Skoda Motorsport.

Conform regulamentului din Campionatul European de Raliuri, se iau in calcul cele mai bune patru rezultate din fiecare jumatate de sezon, iar Raliul Sibiului este primul eveniment din cea de-a doua jumatate.

„Pentru noi este important sa castigam aici si vom face tot posibilul sa obtinem maximum de puncte. Ne vom adapta strategia in functie ceea ce se intampla pe parcursul raliului si mi-ar placea mult sa castig la Sibiu. Am ales aceasta etapa pentru ca am auzit numai lucruri frumoase si imi doream sa ajung si eu in Romania. Raliul Sibiului este cea mai buna oportunitate pentru mine si abia astept sa vizitez tara voastra”, a completat Jan Kopecky.

Adaugati comentariu