Numărul mașinilor înmatriculate în 2017, cu 80% mai mare

vanzari - Rabla Plus

Numărul mașinilor înmatriculate în România, în primele cinci luni din 2017, a crescut cu 80% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Daca privim comparativ cu ceea ce s-a intamplat in primele cinci luni ale anului 2016, in primele cinci luni ale anului 2017, per ansamblu, am constatat o crestere cu 80% a numarului de vehicule introduse in parcul national auto. Gradul de motorizare al romanilor a crescut cu 80%, ceea ce este o cifra importanta”, a spus Cristian Bucur, directorul tehnic din cadrul Registrului Auto Roman.

Mai exact, numarul de vehiculelor euro 4 s-a dublat, iar numarul vehiculelor euro 2 si euro 1 a crescut de doua ori si jumatate, ceea ce inseamna o imbatranire sensibila a parcului auto din Romania. „Daca ne referim la varsta, varsta lor a crescut. Daca anul trecut varsta medie era undeva putin peste opt ani, in 2017 vehiculele care au intrat in primele cinci luni au avut o varsta medie de 12 ani si trei luni”, a precizat Bucur.

Importurile de masini second-hand s-au majorat sensibil dupa eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie. Directorul din cadrul RAR a mentionat ca starea tehnica a acestora este considerata corespunzatoare la momentul intrari lor in parcul auto, dar depinde de modul in care vor fi intretinute.

Adaugati comentariu