Nume nou în lumea 4×4: Ineos Grenadier este un tribut adus clasicului Defender

Un nume nou și-a făcut apariția pe piața automobilelor off-road: Ineos Grenadier este proiectul miliardarului britanic Jim Ratcliffe și este un tribut adus clasicului model Land Rover Defender.

Noul model off-road Ineos Grenadier este un automobil creat de la zero de echipa strânsă de miliardarul britanic Jim Ratcliffe. Grenadier are dimensiuni similare cu noul Mercedes-Benz G-Klasse și folosește motoare BMW cu șase cilindri benzină și diesel.

Prețurile vor începe de la 40.000 lire sterline fără taxe, iar lansarea comercială va avea loc anul viitor. Vor fi disponibile două variante de caroserie: SW cu cinci portiere și pick-up cu patru portiere. O versiune cu ampatament scurt ar putea fi lansată ulterior.

Jim Ratcliffe este fondatorul și acționarul majoritar al grupului britanic Ineos, un jucător important pe piața petrochimică evaluat la 50 miliarde de lire sterline. Ratcliffe este un fan al clasicului model Land Rover Defender și a dorit să continue producția acestui model. Grupul Jaguar Land Rover a refuzat însă oferta și nu a vândut designul clasicului model după ce producția acestuia a încetat după 67 de ani în ianuarie 2016.

Ratcliffe a înființat o nouă companie Ineos Automotive și l-a angajat pe Toby Ecuyer, un cunoscut designer de superiahturi, să formeze o echipă de design. CEO-ul noii companii auto este Dirk Heilmann, un angajat Ineos de 20 ani.

Ineos va lucra cu Magna, producătorul austriac având o largă experiență în domeniul automobilelor 4×4, asamblând modele ca G-Klasse pentru Mercedes-Benz sau I-Pace pentru Jaguar. BMW va furniza motoarele pentru modelul Grenadier, iar transmisia va fi asigurată de ZF.

Ineos construiește o uzină pentru asamblare în Bridgend, South Wales, Marea Britanie.

Noul model este direct inspirat de modelul Defender clasic, dar are și elemente de inspirație germană. Echipa Ineos spune că a studiat toate vehicule off-road clasice de la Unimog până la Williys Jeep, trecând prin modele Land Rover, Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol sau Ford Bronco.

Via Autocar

Adaugati comentariu