O cursă strategică pentru Alex Filip la Sibiu

Pentru Alex Filip si Bogdan Iancu, participarea la Sibiu Rally Romania a insemnat un vis implinit, tinand cont ca aceasta runda le-a oferit prilejul de a debuta pe plan international.

La finalul competitiei, satisfactia avea sa le fie dublata de punctele obtinute in IRC 2WD Cup, dar si de rezultatele foarte bune obtinute in ierarhia interna, care le permit sa faca inca un pas catre titlurile nationale in disputa masinilor cu doua roti motrice si la Clasa 5.

De altfel, in stabilirea strategiei pentru aceasta cursa, Alex.Filip si Bogdan Iancu au tinut cont de situatia la zi in ierarhiile CNRD, de coeficientul 1,5 cu care urma sa fie multiplicat rezultatul de aici, dar si de faptul deja cunoscut ca la Sibiu nu este indicat sa te afli in postura de a ataca. „Am mizat pe constanta si fiabilitate, iar rezultatele arata ca am facut alegerea potrivita“, spune Bogdan Iancu.

Alex Filip il completeaza: „Probele au fost asa cum le stiam, dure. In plus, in prima zi de concurs am fost incurcati de praful ridicat de concurentul din fata noastra, care era mai lent, si am pierdut timp pretios fata de adversarii nostri directi. Tinand cont de acest context, am adaptat din mers strategia dupa iesirea din cursa a lui George Grigorescu, principalul nostru adversar tinand cont ca ambii concuram nu doar la 2RM ci si la Clasa 5. Am mers in ziua secunda pe un ritm conservator si protectiv si am izbutit sa terminam raliul cu masina in perfecta stare, fara vreo problema tehnica, si sa ne numaram intre cei care nu au suferit nicio pana de cauciuc“.

Finalul avea sa gaseasca echipajul cu numarul 10 (care, de aceasta data, tinand cont ca intrecerea a contat si in IRC, a purtat numarul 25) pe pozitia a patra in IRC 2WD Cup, pe locul secund in competitia interna rezervata masinilor cu doua roti motrice  si in calitate de invingator detasat la Clasa 5.

„Ne bucura punctele izbutite in IRC, dar mai cu seama cele pe care le-am contabilizat in intrecerea interna. Si, in plus, am fost placut impresionati de publicul numeros care a asistat la Raliul Sibiului si care ne-a aplaudat ori de cate ori a avut ocazia. Rezultatul obtinut aici ne sporeste sansele de a ne atinge obiectivele propuse, consolidandu-ne pozitia de lider in toate competitiile la care participam: doua roti motrice, Clasa 5 si echipe. Sigur, pana la finele campionatului mai sunt 3 etape foarte importante si trebuie sa ramanem concentrati pana la final“, spune Alex. Filip.

Atat el, cat si Bogdan Iancu, au tinut sa felicite organizatorul pentru calitatea competitiei. „Toti cei care au participat la acest eveniment au avut cuvinte de lauda. Noi deja ne gandim la Sibiu Rally 2013 si speram ca anul viitor sa avem din nou ocazia de a lua startul in Intercontinental Rally Challenge“.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri va avea loc la Arad si se va derula in perioada 17-18 august.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top