O mașină pe cap de locuitor – fantezie sau realitate?

Ne îndreptăm către o mașină pe cap de locuitor. În prezent, avem peste 6 milioane 270 de mii de mașini în România, iar populația rezidentă numără 19.800.000 de persoane. Simplu spus, țară noastră are aproximativ 1 mașină la fiecare 3 locuitori.

Cu toate că traficul pare să se îngreuneze pe zi ce trecere, numărul mașinilor de la noi din țară a crescut cu 5.27% în anul trecut. Interesant este că populația României s-a redus în 2016, cu o medie de 247 de persoane care părăsesc țara în fiecare zi.

În ritmul acesta, scenariile pesimiste ne spun că populația poate scădea până la 14 milioane de persoane în următorii 30-40 de ani. Din cadrul aceluiași studiu am înțeles că declinul populației nu mai poate fi estompat și că populația aptă de muncă se va reduce cu 44% până în 2060.

Dacă este să continui estimarea plecând de la scenariul lansat de președintele INS, aș putea spune că peste 35 de ani, dacă lucrurile continuă în aceeași manieră, vom avea aproximativ o mașină pe cap de locuitor.

PariuriX - AutoExpert (1)
Dacă se va ajunge la o mașină pe cap de locuitor circulația cu bicicleta va fi o optiune mai bună.

De ce crește numărul mașinilor?

Numărul mașinilor crește pentru că primăriile încurajează, probabil în mod involuntar, acest lucru. În ultimii ani, edilii au decis să construiască autostrăzi, poduri și pasaje, însă acest lucru pare că nu ajută la fluidizarea traficului, ba din contră, lucrurile se înrăutățesc.

S-au confruntat și asiaticii și danezii cu aceste tipuri de probleme, însă rezolvările lor presupun metode exact opuse celor aplicate de primarii noștri. Mai exact, în loc să mărească carosabilul, l-au micșorat. Au lățit pistele de bicicliști în mod ostentativ și au redus numărul de benzi alocate circulării autovehiculelor.

PariuriX - Doctor (1)

La ce recurg românii pe timp de criză?

Pe timp de criză, oamenii își pierd încrederea în sistem și se tem de pierderea locului de muncă. Din această cauză, foarte mulți își pierd speranța extrem de rapid. De aceea, în perioadele de recesiune, jocurile de noroc reprezintă pentru mulți, singura soluție pentru a-și putea îmbunătăți viața.

Este explicabil de ce străzile capitalei au fost împânzite de agenții de pariuri precum Stanleybet sau Publicbet – care puteau fi găsit la aproape orice colț de stradă. O bună parte dintre consumatorii de jocuri de noroc au mărturisit că în cazul în care s-ar trezi cu un câștig mare, și-ar cumpăra o mașină sau o locuință.

Și cum zilnic circulă pe internet tot felul de bilete cu câștiguri senzaționale, ne putem da seama că numărul mașinilor este într-o continuă creștere pe zi ce trece. Până la urmă, achiziționarea pare să fie principalul obiectiv al tinerilor români.

o mașină pe cap de locuitor

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Cupra SUV 2024 autoexpert.ro

Schimbări majore la Seat și Cupra

Seat S.A. a susținut o conferință de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe anul fiscal 2022. Dincolo de asta, discuțiile

Scroll to Top