O reparație la o mașină asigurată este mai scumpă față de cea la una neasigurată

service

Un studiu realizat de UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România arată că lucrările de reparație la mașinile asigurate este de câteva ori mai scumpă față de cele efectuate la mașini fără asigurare.

Studiul a rumărit determinarea modului în care o unitate reparatoare auto execută o ofertă de reparaţie către un client, pe de-o parte în situaţia în care acesta are autovehiculul asigurat, iar pe de altă parte în cazul în care nu deţine asigurare. Astfel s-au constatat diferenţe de preţ foarte mari între cele două situaţii.

Astfel, dacă proprietarul unei maşini avariate  Skoda Octavia, care nu are asigurare, va plăti un preţ mediu de  501,03 lei  pentru  revopsirea unei bare  faţă (cel mai mic preţ: 336,13 lei şi cel mai mare preţ: 786,27 lei), în timp ce tariful mediu achitat de către un şofer care deţine asigurare este de  1505,42 lei  (cel mai mic preţ: 1172,84 lei şi cel mai mare preţ: 1709,27 lei).

Iar pentru  înlocuirea unui far dreapta, piesa originală, preţul mediu pentru maşina neasigurată este de 528,44 lei, în timp ce în cazul în care reparaţia se face prin poliţa de asigurare preţul mediu este de 814 lei.

Dacă aceeaşi maşină ajunge în service în vederea  reparaţiei cu revopsire – Aripa dreaptă faţă, preţul mediu fără asigurare este de 552,5 lei, iar cu asigurare acesta urca la 1550,29 lei. Pentru  revopsire bara spate  tariful solicitat este de 503,15 lei fără asigurare şi 1750,65 lei dacă se face prin asigurator.

Sursa: digi24.ro

Adaugati comentariu