Ochelari anti-somnolenţă pentru şoferi. Cât costă

ochelari anti-somnolenţă

O reţea franceză de optică medicală comercializează, de câteva zile, ochelari anti-somnolenţă pentru conducătorii auto. Dacă şoferul este în pericol să adoarmă la volan, ochelarii emit sunete şi lumini roşii intermitente şi vor alerta prin SMS o persoană apropiată conducătorului auto.

Conform statisticilor internaţionale privind siguranţa rutieră, unul din trei accidente mortale care au loc pe autostradă este produs ca urmare a adormirii la volan. Fără doar şi poate, riscul poate apărea pe orice tip de drum, având consecinţe dramatice atât pentru şoferul adormit, cât şi pentru cei aflaţi în trafic.

Cu toate acestea, somnolenţa la volan se manifestă printr-o serie de semne care ar trebui să-i alarmeze pe şoferi: dificultatea concentrării asupra conducerii, căscatul repetat, amorţirea picioarelor, necesitatea schimbării poziţiei, rigiditatea gâtului şi a umerilor, privirea fixă …

Ochelarii anti-somnolenţă, Prudensee, colectează în timp real o serie de parametrii fizici şi fiziologici ai şoferului, prin intemediul unor captatori montaţi în ramă. Informaţiile sunt apoi analizate prin intermediul nei inteligenţă artificială integrată.

“Dacă se detectează o stare de oboseală ridicată, LED-urile roşii luminează intermitent şi se aude un buzzer amplasat în inelele ramelor”, spun reprezentanţii companiei producătoare, Ellcie Healthy, un start-up cu sediul la Nisa.

 

Citiţi articolul integral pe www.floteauto.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top