OFICIAL – Acesta este noul Mercedes-Benz CLS

Așteptarea a luat sfârșit. După o serie interminabilă de detalii incitante arătate de producătorul de automobile de lux, avem, în sfârșit, în fața ochilor noul Mercedes-Benz CLS.

Mașina și-a făcut apariția online cu 24 de ore înaintea prezentării oficiale programate pentru noaptea care urmează la Salonul Auto de la Los Angeles. Mercedes-Benz CLS 2018, cu silueta sa agresivă, dar elegantă, își păstrează amprenta mare la sol și vine cu un coeficient aerodinamic de numai 0,26, cu muchiile topite în forme rotunjite, totul începând cu o grilă față cu aspect de diamant și faruri MULTIBEAM LED cu cea mai intensitate luminoasă permisă de lege.

2018-Mercedes-Benz-CLS-CSP13

Profilul este caracterizat de o linie mediană arcuită, de un pavilion coborât și de geamurile fără rame, o caracteristică tipică unui coupe veritabil. Designerii de la Mercedes au desenat și un spate tipic coupe-urilor, cu stopuri LED, număr de înregistrare mutat în bară și cu steaua în trei colțuri în centrul capacului portbagajului.

Contururi clare și linii simplificate marchează înfățișarea primului coupe în patru uși al lumii, lansat în 2003 și ajuns la a treia generație.

2018-Mercedes-Benz-CLS-CSP20

La interior, CLS vine cu linii la fel de clare și simple și cu nuanțe care subliniază spațiul aerisit al mașinii care oferă, în premieră, cinci locuri în scaune concepute special pentru acest model.

Bordul CLS-ului prezintă configurația cu ecrane duale de 12,3 inci, unite sub o singură suprafață din sticlă, iar ventilațiile amintesc de turbinele unei aeronave. Șoferul poate configura informațiile primite în trei moduri diferite, Classic, Sport sau Progressive, în funcție de condițiile de rulare. Lumina ambientală oferă 64 de culori și se modifică în funcție de comenzile date sistemului de climatizare.

2018-Mercedes-Benz-CLS-CSP08

Gama de motorizare este complet nouă la CLS, trei unități cu șase cilindri fiind disponibile în momentul lansării, toate cu tracțiune integrală. CLS 450 4MATIC vine cu un sistem micro-hibrid de 48 de volți cu funcție Eco Boost, motorul electric furnizând 21 de cai putere în plus față de puterea oferită de unitatea turbo de 3 litri cu 6 cilindri în linie.

CLS vine cu tehnologie preluată de la clasa superioară, S, sistemul Intelligent Drive integrand o serie de sisteme de asistență care au la bază Pachetul Driving Assistance. Astfel Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist și sistemul de protecție a pasagerilor, PRE-SAFE, sunt dotări stanadard.

CLS 350 d 4MATIC CLS 400 d 4MATIC CLS 450 4MATIC
Număr cilindri/dispunere 6/în linie 6/în linie 6/în linie
Capacitate (cc) 2925 2925 2999
Putere (kW/cp) 210/286 250/340 270/367
Putere suplimentară cu EQ Boost (kW/cp) 16/22
Cuplu (Nm) 600 700 500
Cuplu suplimentar cu EQ Boost (Nm) 250
Consum mixt(l/100 km)[1] 5.6 5.6 7.5
Emissi CO2  (g/km)2 148 148 178
Acceleratie 0-100 km/h (s) 5.7 5.0 4.8

Super-inteligentul CLS poate regla automat viteza înainte de a intra într-un viraj sau într-o intersecție și poate schimba automat banda. În cazul unui impact iminent, sistemul PRE-SAFE Impulse îi pregătește pe cei aflați la bord, reducând astfel riscul de vătămare. În trafic cu blocaje rutiere, mașina poate opri și poate porni automat, urmând vehiculul aflat în față.

Pentru un confort sporit la bord, Mercedes oferă opțional o suspensie față cu patru brațe și o suspensie spate cu cinci brațe. Suspensia DYNAMIC BODY CONTROL, de asemenea opțională, are o configurație sportivă și include amortizare reglabilă pe ambele punți. Și aici, șoferul poate alege între modurile Comfort, Sport și Sport+.

2018-Mercedes-Benz-CLS-CSP11

Mercedes-Benz CLS este disponibil ca model Edition 1 în primul an din momentul lansării și vine cu o serie de dotări de lux oferite standard, cum ar fi interiorul COPPER ART cu piele nappa de culoarea perlei, cusături contrastante și o grilă de tip diamant cu aspect mat. La exterior, CLS Edition 1 beneficiază de prezența elementelor pachetului AMG Line, cu faruri MULTIBEAM LED, jante multi-spiță de 20 de inci și de inscripția “Edition 1” pe aripile față.

Adaugati comentariu