Oficial: Audi renunță la motorizările termice până în 2033

Audi confirmă oficial faptul că va renunța gradual la motorizările termice până în anul 2033. Începând cu 2026, toate modelele noi lansate de Audi vor fi electrice.

După o serie de zvonuri, Audi a confirmat oficial că își accelerază strategia pentru electrificarea gamei de modele. CEO-ul mărcii germane, Markus Duesmann a confirmat în cadrul unei conferințe de la Berlin că Audi va elimina gradual motorizările cu ardere internă din ofertă începând cu anul 2026 și până în 2033.

Audi va renunța gradual la motoarele termice

Din 2026, toate modelel noi lansate de Audi vor fi electrice. Oficialii Audi spun, însă, că ar putea exista și o excepție de la această regulă. Reprezentanții companiei se așteaptă ca pe piața din China să existe cerere pentru mașini cu motoare cu ardere internă și după 2033, motiv pentru care nu exclud continuarea vânzărilor, însă doar cu motoare produse local.

Până în 2025, Audi vrea să aibă în gamă peste 20 de modele electrice. Constructorul din Ingolstadt și-a propus ca până în 2050 să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

”Nu cred în succesul interdicțiilor, cred în succesul tehnologiei și inovației. Momentul exact al eliminării motorului cu ardere internă la Audi va fi decis în cele din urmă de către clienți și legislație. Compania se așteaptă să vadă cererea continuă în China după 2033, motiv pentru care ar putea exista o gamă de vehicule acolo cu motoare cu combustie fabricate local. În același timp, Audi își va extinde semnificativ gama de modele complet electrice. Cu noile modele e-tron GT, RS e-tron GT, Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron, Audi lansează deja mai multe mașini electrice decât modelele cu motoare cu combustie anul acesta”, a spus Markus Duesmann, CEO-ul Audi.

Test drive Audi e-tron Sportback 55 quattro S Line

Via Audi

Adaugati comentariu