Oficial BMW: Între 2006 și 2019, emisiile de CO2 rezultate din producția mașinilor noastre au scăzut cu peste 70%

Reducerea emisiilor de CO2 ale mașinilor merge dincolo de utilizarea acestora. BMW a micșorat drastic emisiile poluante rezultate din procesul de producție.
BMW iX productie

Controversele legate de transformarea industriei auto în producător de mașini electrice depășesc cu mult sfera reducerii emisiilor rezultate din utilizarea vehiculelor. Pentru a putea emite pretenția că nu cauzează prejudicii mediului, constructorii auto încearcă să găsească noi soluții de a reduce poluarea, inclusiv în activitatea de asamblare a mașinilor.

Cum tot mai mulți clienți sunt interesați de proveniența energiei utilizate de producători pentru a produce mașinile „verzi”, oficialii BMW au decis să își alimenteze uzinele din Dingolfing și Munchen doar cu energie hidro. Astfel, conform lui Milan Nedeljković, membru al comnsiliului de conducere al grupului bavarez, pentru producția modelelor electrice BMW iX și BMW i4, cele două fabrici au semnat contracte de furnizare a energiei electrice cu Stadtwerke München și RWE Supply & Trading. Aceste companii vor furniza curent electric provenit strict de la hidrocentralele amplasate pe râurile Isar și Lech.

„Avem o viziune holistică asupra durabilității. Deci, în loc să reducem doar emisiile provenite din utilizarea vehiculelor, lucrăm pentru a reduce semnificativ amprenta de carbon a proceselor noastre de producție. În viitor, vom cumpăra energie electrică regenerabilă direct de la furnizori regionali cu sediul în apropierea fabricilor noastre”, a declarat Milan Nedeljković.

BMW i3, fabricat cu energie eoliană

Totodată, conform oficialului BMW, din 2013 cele patru turbine eoliene de la uzina din Leipzig au furnizat toată energia electrică necesară pentru fabricarea modelului BMW i3. De asemenea, uzina mexicană din San Luis Potosi folosește energie provenită, în mare parte, de la „ferme” solare.

Obiectivele energetice stabilite de BMW Group sunt concepute pe termen lung. Între 2006 și 2019, emisiile poluante rezultate din producție au scăzut cu peste 70% per mașină. Nedeljković susține și că, în 2030, emisiile de CO2 ale uzinelor grupului vor coborâ la doar 10% din valoarea înregistrată în 2006.

– BMW este cel mai mare exportator de mașini din SUA

Adaugati comentariu