Oficial: Conceptul Audi PB18 e-tron vine din viitor

Audi PB18 E-Tron Concept (5)

Conceptul Audi PB18 e-tron este primul concept de design și tehnologie prezentat de Audi la Pebble Beach. PB18 e-tron reprezintă viziunea radicală a constructorului german asupra mașinilor sport din viitor.

Inspirat de tunelurile de vânt și de circuitele de curse, conceptul Audi PB18 e-tron este anume gândit pentru a forța limitele. Look-ul său a fost creat de studioul de design Audi din Malibu, California, care au urmat liniile mașinilor ce participă în cursele de la Le Mans. Denumirea PB18 e-tron face referire la locul prezentării, Pebble Beach, și la anul în care are loc, 2018, dar și la mașina de curse de la care preia o serie de soluții tehnice, Audi R18 e-tron.

Audi PB18 E-Tron Concept (10)

O formă spectaculoasă amintește de un alt concept, Aicon, prezentat în 2017, fără pedale și fără volan, de la care preia pavilionul înclinat și pasajele evazate ale roților. Aicon era un vehicul complet automat, dar PB18 e-tron este o mașinărie radicală, concepută atât pentru circuit, cât și pentru drumurile publice, cu funcții de rulare autonomă Nivelul Zero. Astfel, șoferul este cel care decide direcția și care apasă pedalele de accelerație și frână. La bord se regăsesc un singur loc și un habitaclu futurist. Există și posibilitatea transportării unui pasager, pentru că un scaun suplimentar cu centură în trei puncte apare lângă cel al șoferului.

Centrul de greutate al mașinii este amplasat în spatele scaunelor și în fața punții spate pentru un comportament dinamic excepțional.

Audi PB18 E-Tron Concept (6)

Audi Aicon vine în 2021. Nemții vor să vândă peste

800.000 de mașini EV și PHEV până în 2025

Structura lui Audi PB18 e-tron este alcătuită din aluminiu, carbon și materiale compozite. Greutatea conceptului este de mai puțin de 1.550 kg.

PB18 e-tron măsoară 4,53 m în lungime, 2 m în lățime și doar 1,15 m în înălțime, având dimensiunile tipice ale unei mașini sport. Ampatamentul este de 2,70 m, iar consolele sunt scurte.

Partea frontală este dominată de grila hexagonală, de mari dimensiuni. Logo-ul brand-ului este poziționat pe capotă, în stilul mașinilor sport de la Audi. Prize mari de aer asigură fluxul de aer necesar pentru răcirea motorului electric din față. Blocuri optice alungite cu tehnologie digitală matrix îi asigură un plus de agresivitate.

Audi PB18 E-Tron Concept (12)

Profilul este individualizat de cabina împinsă spre spate, de acoperișul cu linie descendentă și de montanții spate uriași. Portbagajul are un volum de 470 de litri, un bonus pentru o mașină de natură sportivă.

O bandă luminoasă plană se extinde pe toată lățimea părții posterioare și subliniază orientarea orizontală a caroseriei. Difuzorul poate fi coborât mecanic pentru a spori forța de apăsare.

Conceptul aleargă pe jante de 22 de inci, cu jante asimetrice și aspect de turbină, care îmbunătățesc fluxul de aer.

Audi PB18 E-Tron Concept (9)

Conceptul este pus în mișcare de trei motoare electrice, unul amplasat în față (150 kW), iar alte două în spate (350 kW). Puterea maximă este de 500 kW, iar cuplul este de 830 Nm, dar șoferul poate primi temporar 570 kW, grație unei funcții de boost. Audi PB18 e-tron are nevoie de puțin peste 2 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. În condiții normale de trafic, șoferul poate limita viteza maximă în favoarea autonomiei. Bateria cu o capacitate de 95 kWh stochează energia necesară pentru aproximativ 500 de kilometri în ciclul WLTP. Bateria se poate încărca în aproximativ 15 minute. Încărcarea se poate realiza și fără cablu, prin intermediul sistemului Audi Wireless Charging (AWC).

Audi nu are planuri de a transforma PB18 e-tron într-un vehicul de serie, dar elementele de design și tehnologiile integrate în concept vor fi preluate de modelele companiei în anii care urmează.

Adaugati comentariu