Oficial: Conceptul Mercedes-Benz EQ Silver Arrow, inspirat de o mașină de record

Conceptul Mercedes-Benz EQ Silver Arrow (9)

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow este conceptul inspirat de un automobil de record și adus de nemți la Pebble Beach, pentru a-i impresiona pe californieni, așa cum a făcut-o și anul trecut cu Mercedes-Benz Maybach Vision 6.

Mercedes-benz EQ Silver Arrow este un automobil cu un singur loc, un omagiu adus modelului W 125 din 1937. Vopseaua Alubeam Silver este tot o aluzie la legendara Săgeată Argintie cu motor cu 12 cilindri. Cu acea mașină, pilotul Rudolf Caracciola a atins 432,7 km/h pe autostrada A5 dintre Frankfurt și Darmstadt, un record care a rămas nedoborât până în noiembrie 2017.

Conceptul Mercedes-Benz EQ Silver Arrow (10)

Design-ul conceptului urmează estetica Luxului Progresiv. Cu o siluetă atletică și o lungime de aproximativ 5,3 metri, Vision EQ Silver Arrow are o înălțime de numai un metru. Mașina este construită în totalitate din fibră de carbon. Partea frontală reprezintă practic un display, iar deaspura lui, o bandă luminoasă albastră se întinde pe toată lățimea vehiculului. Pe lateral, se regăsește logo-ul EQ luminat din interior tot în albastru, iar difuzorul spate este o aluzie la sporturile cu motor.

Conceptul Mercedes-Benz EQ Silver Arrow (12)

Jantele cu design surprinzător și cu câte 168 de spițe fiecare, vopsite în rose gold, atrag atenția când mașina este privită din profil. Acestea sunt îmbrăcate cu anvelope Pirelli de 255/25 R 24 pe puntea din față și 305/25 R 26 pe puntea din spate.

Interiorul prezintă materiale prețioase cum ar fi pielea, aliminiul și lemnul de nuc. Instrumentarul digital include un ecran panoramic cu proiecție și un ecran tactil integrat în volan. Acest tot unitar creează un contrast între un habitaclu traditional și unul futurist.

Conceptul Mercedes-Benz EQ Silver Arrow (16)

TOATE DETALIILE: 750 CP pentru Vision Mercedes-Maybach 6

Șezutul și tetiera prezintă un model neobișnuit, pentru că stele au fost cusute acolo cu ajutorul tehnologiei laser. Sistemul de încălzire la nivelul gâtului AIRSCARF este integrat în scaunul cu centură în patru puncte și cu butoane pentru reglarea pedalelor. Pereții interiori sunt îmbrăcați în piele întoarsă gri, care se asortează cu argintiul exterior.

Conceptul prezintă o tehnologie din viitor, care permite încărcarea prin inducție în timp ce mașina rulează pe o bandă specială. Prin intermediul inteligenței artificiale, șoferul se poate implica într-o cursă împotriva unor “săgeți argintii” legendare. Astfel, ecranul panoramic redă un circuit virtual, iar șoferul își vede rivalul fie în față, fie în spate. Sistemul de asistență Virtual Race Coach îl ajută pe șofer să devină mai bun, oferindu-i instrucțiuni pe durata cursei.

Conceptul Mercedes-Benz EQ Silver Arrow (15)

Șoferul poate alege unul dintre cele trei programe de rulare: Comfort, Sport și Sport+. Și coloana sonoră oferită de mașină poate fi personalizată, pe lista de opțiuni regăsindu-se și sunetul produs de un motor V8 Mercedes-AMG sau de o mașină de Formula 1.

Conceptul Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow este în totalitate electric și are o putere de 750 de cai putere (550 kW). Bateria are o capacitate de aproximativ 80 kWh și permite o autonomie de aproximativ 400 de kilometri conformul ciclului WLTP. Prize de aer poziționate lateral permit răcirea bateriei.

Adaugati comentariu