Oficial: datele tehnice ale lui Tesla Van și Tesla Bus

Tesla Van si Tesla Bus baterii vanzari autoexpert.ro

Partea a treia a ”masterplanului” Tesla a fost publicată pe site-ul oficial. Citind-o, descoperim detalii importante despre patru modele. Printre ele – Tesla Van și Tesla Bus. 

Compania americană se pregătește să-și extindă gama. Și-n sus. și-n jos. Adică pregătește un model compact și două destinate cu precădere companiilor. A publicat detalii despre acestea pe site-ul propriu.

Primul dintre ele este Tesla Model 2. Firește, nu știm dacă se va numi așa, dar locul său în gamă va fi sub Model 3. Va fi cel mai mic model din portofoliul americanilor, probabil un sedan-coupe compact. Scriem despre el pe larg în Revista Auto Expert din mai, la Proiecte Secrete, și-ți și publicăm randări, ca să vezi cum credem că va arăta.

Cert e că va avea un pachet acumulatori de 53 kWh de tip Litiu-fier-fosfat (LFP). Sunt baterii ieftine și se încarcă repede, adică au fix cele două trăsături necesare pentru a fi montate în mașini mici. Totodată, durata de viață este mare.

Elon Musk spunea despre mezinul gamei că va putea rula autonom. Astfel, când proprietarul nu-l va folosi, va putea îndeplini rol de robotaxi. Tesla preconizează că va vinde un total de 42 de milioane exemplare din viitorul model compact. Pentru comparație, Model 3 + Model Y ar putea fi vândute în 24 de milioane. Dacă se va păstra prețul de bază vehiculat neoficial – de 25.000 dolari – această cifră de vânzări n-ar fi o surpriză.

Tesla Van si Tesla Bus baterii vanzari autoexpert.ro

Tesla Van și Tesla Bus – artileria grea

Trecem la Tesla Van. Va fi răspunsul companiei la microbuzele electrice de marfă ale companiilor Stellantis, Mercedes-EQ și Ford, care sunt disponibile și pe piața din România. Ei bine, cel al americanilor va folosi o baterie de 100 kWh cu nichel. De fapt sunt clasificate ”high-nickel”, deci conțin peste 80% nichel. Sunt cunoscute pentru viața lungă și pentru timpii scurți de încărcare. Vanul are drept țintă vânzări de 10 milioane de unități.

În final, autobuzul Tesla Bus. Compania anunță o baterie de 300 kWh de tip LFP. Spre comparație, Semi are baterii de 500 și 800 kWh. Ei bine, producția totală estimată de Tesla este de 1 milion de exemplare.

Pe lângă aceste previziuni bombastice, există și o mare omisiune. Tesla Roadster nu se află nicăieri în planurile producătorului. Probabil, pentru că este un produs de nișă și n-ar pune umărul la vânzările uriașe pe care le urmărește Elon Musk. În orice caz, dacă va apărea pe piață, cu siguranță nu va fi prea curând.

via Tesla

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top