OFICIAL: Europa propune eliminarea motoarelor termice începând cu 2035

Poluare Euro 1, 2, 3, 4

Comisia Europeană a prezentat oficial planul ”Fit for 55” ce propunere eliminarea automobilelor cu motoarelor termice de la vânzare începând cu anul 2035.

Uniunea Europeană vrea să reducă drastic emisiile de CO2 și și-a stabilit ca țintă o scădere cu 55% până în anul 2030. Parte din acest plan, în Europa vor fi eliminate de la comercializare automobilele cu motoare termice începând cu anul 2035.

Fără automobile noi cu motoare termice din 2035

Din 2035, constructorii auto vor putea comercializa exclusiv automobile electrice sau cu emisii zero cu ajutorul tehnologiile alternative. Măsurile vizează și infrastructura, statele membre urmând să se asigure că există suficiente stații de încărcare: cel puțin la fiecare 60 km pe autostradă.

Anterior, Uniunea Europeană își propusese o scădere cu 37,5% a emisiilor de CO2 până în 2030. Cifra a crescut acum la 55%. Planul trebuie aprobat de statele membre și Parlamentul European și cel mai probabil va întâmpina o opoziție din partea statelor cu constructori auto mari ca Germania, Franța, Spania și Italia. Procesul pentru adoptare va dura aproximativ doi ani.

„Economia bazată pe combustibilii fosili și-a atins limitele. Dorim să lăsăm generațiilor următoare o planetă sănătoasă, locuri de muncă de calitate și o creștere economică care nu este în detrimentul naturii. Pactul verde european este strategia noastră de creștere către o economie decarbonizată. Europa a fost primul continent care a declarat că dorește să devină neutru din punct de vedere climatic în 2050, iar acum suntem cei dintâi care am prezentat o foaie de parcurs concretă în acest sens. Europa demonstrează că angajamentele sale în materie de politici climatice nu sunt vorbe goale și face acest lucru prin inovare, investiții și compensații sociale”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Rezumatul planului ”Fit for 55” poate fi consultat pe site-ul Comisiei Europene.

Via Flote Auto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top