OFICIAL: Jeep Compass, noul expert 4×4 compact

Jeep Compass a fost dezvăluit oficial în Brazilia, acolo unde va fi și produs în uzina Fiat-Chrysler Automobiles din Goiana, Pernambuco. Primele imagini și informații.

Noul Compass va avea o lungime de 4,5 m și va fi poziționat între Renegade și Cherokee și va fi construit pe aceeași platformă Small Wide, folosită și fratele său mai mic, bineînțeles, într-o versiune cu ampatament mai lung.

Compass evită orice asemănare stilistică cu Renegade. Partea frontală cu cele șapte fante late și forma farurilor sunt extrem de apropiate de cele afișate de fratele mai mare Grand Cherokee, de la care sunt preluate și alte idei de stil precum capota rotunjită și priza inferioară de aer generos dimensionată.

La interior, Compass va marca un salt calitativ important, noile materiale urmând să reflecte pretențiile înalte ale noului model, proiectat pentru a concura direct cu modelele premium europene, BMW X1 sau Audi Q3.

Compass va beneficia de ultima evoluție a sistemului multimedia UConnect cu touchscreen de 8,4 inch și de sisteme moderne de asistență (Lane Change Control, Adaptive Cruise Control, Front Collision Warning).

jeep-compass (6)

Deși Jeep nu a anunțat încă oficial gama de motorizări dedicată pieței din Europa, ne permitem să speculăm că noul Compass va fi oferit în compania noilor unități diesel de 2,2 litri și a celor cu patru cilindri pe benzină cunoscute deja de la Renegade, toate cuplate la transmisii manuale cu șase trepte sau automate cu nouă rapoarte. În Brazilia, Compass este propulsat de dieselul de 2 litri și 170 CP și de un motor Flex Fuel aspirat pe benzină și etanol de 2 litri și 166 CP.

Versiunile de bază vor avea tracțiune față, iar cele cu motoare mai puternice, tracțiune integrală cu sistemul Selec-Terrain care oferă patru programe de rulare (Auto, Snow, Sport, Sand/Mud) sau chiar cinci cu modul suplimentar Rock dedicat versiunii cu valențe off-road TrailHawk, care va beneficia și de gardă sol înălțată cu 2 cm.

Mai multe detalii vor fi anunțate pe 18 noiembrie, la Salonul Auto de la Los Angeles, unde noul Compass va fi prezentat în premieră publicului american. În Europa, noul SUV compact Jeep va sosi în showroom-uri în a doua parte a anului viitor.

jeep-compass (3)

Adaugati comentariu