Oficial: Maserati Levante, primul SUV al casei italiene

Maserati Levante este numele primului SUV din istoria brandului italian. Primele imagini și informații oficiale au fost publicate în avanpremiera debutului oficial programat pentru luna viitoare, la Geneva.

În goana spre cifre de vânzări și profituri în ascensiune, marii producători premium, chiar și cei cu pedigree sportiv, intră, rând pe rând, în segmentul extrem de lucrativ al SUV-urilor. După pionierii Porsche Cayenne, Jaguar F-Pace sau Bentley Bentayga a sosit rândul italienilor de la Maserati să prezinte un astfel de model.

Primele fotografii oficiale ne dezvăluie un design puternic influențat de cel al limuzinei de clasă medie Ghibli. Proporțiile sunt similare, grefarea detaliilor agresive pe caroseria înaltă de SUV a lui Maserati Levante dându-i noului model un aer amenințător, în ton cu pretențiile dinamice ridicate.

Trenul de rulare, motorizările și platforma sunt, de asemenea, preluate de la Ghibli și Quattroporte. Indiferent de versiune, noul Levante va fi oferit standard alături de sistemul inteligent de tracțiune integrală Q4, de suspensia pneumatică adaptivă și transmisia automată cu 8 trepte ZF, special recalibrată.

maserati-levante (3)

La capitolul motorizări, Maserati Levante va putea fi specificat în trei versiuni, toate cu șase cilindri: un V6 diesel de 3 litri și 275 CP, respectiv un V6 pe benzină, disponibil în două trepte de putere, 350 CP și 430 CP. Ulterior, la vârful gamei va sta un V8 turbo de 560 CP, neconfirmat, însă, pentru moment.

Maserati Levante va fi produs la uzina Mirafiori, din Torino, primele exemplare urmând să ajungă în showroom-uri în vară.

Adaugati comentariu