Oficial: noile VW Golf Variant și VW Golf Alltrack

VW Golf Variant 2020

Într-o perioadă când SUV-urile câștigă teren, VW nu renunță la practicul break și prezintă noile VW Golf Variant și VW Golf Alltrack, versiunea cu tracțiune integrală a lui Golf Variant.

VW Golf Variant există din 1993 de la a treia generație Golf iar noul model prezentat acum este a șasea generație. Peste 3 milioane de exemplare au fost vândute în cei 27 de ani de carieră.

Cu 4.633 mm, noul Golf Variant este cu 47 mm mai lung decât fostul model în timp ce ampatamentul de 2.686 mm este cu 66 mm mai mare. VW anunță că spațiul pentru picioare în spate a crescut cu 48 mm.
Volumul portbagajului oscilează între 611 litri (+6 litri) și 1.642 litri (+22 litri) cu bancheta rabatată.Portbagajul se va putea deschide și prin mișcarea piciorului pe sub bara spate.

Nivelurile de echipare se orientează după cele de la Golf. Pe lângă nivelul de bază numit simplu Golf urmează Life, Style și R-Line. Echiparea standard este în mare progres deoarece și cel mai ieftin Golf Variant vine cu indicatoare de bord digitale (Digital Cockpit pro), cu sistem multimedia Composition Online cu ecran tactil de 8,25 inci, climatizare automată Air Care și interfață Bluetooth. Planșa de bord este identică cu cea de la VW Golf.

Gama de motoare va cuprinde noile propulsoare eTSI mild-hybrid cu rețea de 48V combinate standard cu transmisii automate DSG cu 7 trepte și dublu ambreiaj și noile motoare TDI cu AdBlue cu două injectoare.

Odată cu Golf Variant, VW lansează și a doua generație VW Golf Alltrack care vine cu tracțiune integrală standard, gardă la sol mai mare, protecții la aripi și praguri și un interior personalizat. Noul Golf Alltrack poate tracta o remorcă de 2.000 kg.

Noul Golf Variant se poate comanda în Germania din 10 septembrie, celelalte țări europene urmând gradual.

Adaugati comentariu