OFICIAL: Noua generație a roadster-ului Mercedes-Benz SL

Construit de la zero, noul SL continuă tradiția de 60 de ani a producătorului german în segmentul roadsterelor premium. O nouă imagine, complimentată de tehnologie pe măsura siglei.

Din punct de vedere estetic, noul SL se situeaza undeva la mijloc intre SLK si SLS. Grila radiatorului de mari dimensiuni se aseamana cu cea a SLS-ului, in timp ce blocurile optice fata amintesc de cele folosite de SLK. Pe total pachetul arata destul de omogen, chiar agresiv pe alocuri.

Pentru prima oara in istoria sa de sase decenii, noul SL a fost produs aproape in intregime din aluminiu, iar rezultatul este o scadere cu pana la 140 de kg a greutatii in comparatie cu predecesorul sau. Cifra este una impresionanta si va avea efecte evidente atat in planul dinamicii cat si al consumului.

La baza noului SL sta un sasiu din aluminiu foarte rigid si usor (110 kg greutate totala) precum si motorizari de ultima generatie ce ofera un raport ideal consum/performante. Pentru inceput, noul SL va fi disponibil cu doua motorizari pe benzina: SL 350 – un V6 de 3.5 l si 306 CP si SL 500 – V8 de 4.7 l si 435 CP. SL 350 atinge 100 km/h in 5.9 secunde, in timp ce SL 500 reuseste acelasi sprint in doar 4.6 s.

Performantele in linie dreapta sunt completate si de o prestatie dinamica generala mai buna, gratie pe de o parte noilor sisteme electronice, dar in special greutatii mai mici si a dimensiunilor marite (+50 mm lungime, +57 mm latime). Clientii de SL vor putea opta intre doua suspensii, cea clasica semi-adaptiva si suspensia ABC (Active Body Control) disponibila optional.

Plansa de bord se aseamana destul de mult cu cea a noului SLK, cu o abordare clasica si eleganta a zonelor de control multimedia/climatizare. Dintre dotarile optionale se merita precizate Magic Sky Control (plafon din sticla cu opacitate reglabila electric) si Frontbass (sistem special de dispunere a boxelor responsabile cu sunetele joase). Siguranta nu a fost trecuta cu vederea, roadsterul SL fiind disponibil cu la fel de multe sisteme active si pasive de siguranta ca si varful de gama Mercedes-Benz Clasa S.

Preturile comunicate pentru noul SL (valabile in Germania) sunt de 93.534 euro pentru SL 350, respectiv 117.096 pentru SL 500.

Adaugati comentariu