OFICIAL: Noul Aston Martin Vantage, cu motor Mercedes-AMG

După doisprezece ani, cortina cade pentru actualul Vantage, sosind momentul prezentării unei generații complet noi, animată de un motor Mercedes-AMG. Primele imagini și informații oficiale.

Colaborarea dintre Aston Martin și Mercedes-AMG continuă și cu noul Vantage, iar principalul rod al relației este exprimat sub forma motorului biturbo V8 de 4.0 litri construit la Affalterbach care, după DB11, se va regăsi și sub capota noii generații a mezinului casei britanice.

Ca și în cazul lui DB11 V8, motorizarea AMG dezvoltă o putere maximă de 510 CP și un cuplu de 685 Nm. Puterea își găsește drumul spre roțile din spate prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte, furnizată de ZF. Cu toate acestea, Aston Martin susține că va continua să ofere și o cutie de viteze manuală. Prin urmare, sosirea unei variante manuale a noului Vantage este doar o chestiune de timp. Cu o masă la gol de 1.530 de kilograme, noul Aston Martin Vantage sprintează de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde, viteza maximă fiind estimată la 314 km / h.

aston-martin-vantage (25)

Pentru Vantage, însă, Aston Martin anunță că 70% din componente sunt complet noi. Noul model este, de asemenea, primul Aston Martin care urmează să fie echipat cu un diferențial controlat electronic cu alunecare limitată. Aston Martin promite un raport al maselor pe punți ideal, de 50:50.

Deoarece limba germană stă la baza partiturii tehnice, Aston Martin preluând de la Mercedes-AMG inclusiv arhitectura electrică și sistemul de infotainment Comand (subtil integrat în planșa de bord exotică, asemănătoare cu cea a fratelui mai mare DB11), engleza este sursa de inspirație pentru designul noului Vantage.

Exteriorul este un amestec superb între actualul DB11 și mașina de serviciu a lui James Bond din filmul Spectre, conceptul DB10. Un nas lung, console scurte, blocuri optice mici, dar agresive cu LED-uri și „șolduri” impresionante, dar grațioase: acesta este un Aston Martin veritabil!

În Germania, mașina are un preț de pornire de aproximativ 154.000 de euro. Primele livrări vor avea loc în al doilea trimestru al anului viitor.

aston-martin-vantage (23)

Adaugati comentariu