Oficial: Noul Audi A6 Sedan

Audi a prezentat astăzi a opta generație a sedanului de clasă mare A6, care aduce numeroase inovații în segment, fie că vorbim despre digitalizare, confort sau sportivitate. Pentru eficiență crescută, noul Audi A6 vine doar cu motoare cu sistem mild-hybrid.

Audi A6 vrea să se diferențieze mai ales prin personalizare: grație sistemului MMI, 7 șoferi își pot salva setările preferate pentru până la 400 de parametri ai vehiculului. Sistemul multimedia include Audi virtual cockpit cu ecran de 12,3 inci, un alt ecran de 10,1 inci plasat pe bord și altul de 8,6 inci mai jos, pe consola centrală, de unde se pot accesa climatizarea și celelalte funcții de confort. În plus, sistemul head-up display proiectează cele mai importante informații pe parbriz.

Noul Audi A6 oferă și o gamă extinsă de soluții de conectivitate. Informațiile de navigație sunt furnizate de HERE prin serverele proprii sau online, cu șase actualizări gratuite disponibile în standard. Sistemul audio de top Bang & Olufsen oferă și sunete 3D, iar Audi phone box promite convorbiri telefonice perfecte. Prin intermediul aplicației myAudi, proprietarii noului Audi A6 pot accesa din telefon toate serviciile digitale ale mărcii. Ca opțiune, cheia vehiculului poate fi înlocuită cu Audi connect key, care face posibilă blocarea și deblocarea ușilor sau pornirea motorului cu ajutorul unui smartphone cu sistem de operare Android.

Dintre sistemele de asistență enumerăm parking pilot și garage pilot, care manevrează autonom sedanul de clasă mare pentru a intra sau ieși dintr-un loc de parcare sau un garaj, fie că șoferul este la bord sau nu. Cele două sisteme fac parte din pachetul Park assist, unul din cele trei disponibile. Al doilea pachet este City assist, iar al treilea Tour assist, care vine cu adaptive cruise assist (manevre fine de direcție pentru a menține vehiculul pe bandă). Toate sistemele de asistență se bazează pe datele culese de 5 senzori radar, 5 camere, 12 senzori ultrasonici și un scanner laser.

La capitolul caroserie, noul Audi A6 se laudă cu un coeficient aerodinamic minim de 0,24 (cu un motor ce va fi lansat ulterior) și o rigiditate crescută, grație mixului inteligent de oțel și aluminiu. Interiorul este și mai mare decât la modelul actual, în special la locul pentru picioare în spate. Portbagajul rămâne la o valoare de 530 de litri.

Noul Audi A6 este mai sportiv grație inovațiilor introduse la nivelul suspensiei, cu multe componente din aluminiu. Direcția integrală permite rotirea roților spate cu până la 5 grade, reducând diametrul de bracaj cu 1,1 metri (11,1 metri). În ciuda jantelor mai mari, de până la 21 de inci (anvelope până la 255/35), A6 și-a îmbunătățit confortul în mers și cel acustic. Audi oferă patru variante de suspensie: convențională cu amortizoare cu arc, sport, adaptivă și pneumatică adaptivă.

Noul Audi A6: motoare

La lansarea în Europa, Audi oferă noul A6 cu două motoare puternice, unul pe benzină și altul pe motorină. Unitatea pe benzină 3.0 TFSI are 340 CP și 500 Nm, este cuplată la o transmisie automată cu 7 trepte S tronic, ajunge la 100 km/h în 5,1 secunde și promite un consum mixt de 7,1 l/100 km. Dieselul 3.0 TDI are 286 CP și 620 Nm, este cuplat la o transmisie automată tiptronic cu 8 viteze și promite un consum mediu de 5,8 l/100 km. Ambele motorizări vin în standard cu transmisia integrală quattro, care are diferențial central blocabil în cazul lui tiptronic, iar în cazul lui S tronic activează tracțiunea spate doar la nevoie. Toate modelele noi A6 beneficiază de tehnologie de electrificare MHEV, care în viața reală reduce consumul cu până la 0,7 l/100 km.

La fel ca modelele A8 și A7 Sportback, noul A6 este un ambasador al noului limbaj de design Audi, cu muchii ascuțite și linii izbitoare. Modelul are o lungime de 4.939 mm (plus 7 mm), o lățime de 1.886 mm (plus 12 mm) și o înălțime de 1.457 mm (plus 2 mm). Noul A6 poate veni în 14 nuanțe de culoare (din care 7 noi) și trei pachete de design exterior.

Audi oferă și trei versiuni pentru faruri. În cea de top, HD Matrix LED, cinci linii orizontale formează semnătură led a luminilor de zi.

Noul Audi A6 va fi lansat pe piața germană în luna iunie, cu un preț de pornire de 58.050 de euro.

Adaugati comentariu