Oficial: Noul Mercedes-AMG E 63 cu 612 CP și tracțiune integrală

Șah mat. Cu 612 CP, noul Mercedes-AMG E 63 devine, în varianta de vârf S, cel mai puternic sedan de înaltă performanță din clasa mare.

Din punct de vedere al designului, E 63 împrumută numeroase elemente de design de la Clasa C și S Coupe: patru țevi de evacuare, ornamente din fibră de carbon sau capota independentă de grila frontală. Cu 17 milimetri mai ample, pasajele roților găzuduiesc un ecartament mai generos și roti mai mari pe puntea din față. Partea posterioară aduce o nouă abordare, cu un eleron bine definit în culoarea caroseriei, amplasat pe capacul portbagajului.

mercedes-amg-e63 (7)

Mai ușoară și mai rapidă ca predecesorul său, Clasa E de top va fi primul model care moștenește unitatea bi-turbo V8 în cea mai puternică versiune, depășind astfel C 63 și AMG GT S. Motorul V8 biturbo de 4.0 litri duce performanța la un nou nivel, ajungând să dezvolte 612 CP (450 kW) și un cuplu maxim de 850 Nm la versiunea S, în timp ce modelul non-S se mulțumește cu 571 CP și 750 Nm. Durează doar 3,4, respectiv 3,5 secunde pentru ca noile E să ajungă de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar poate atinge 300 km/h dacă se optează pentru AMG Drivers Pack.

Pentru eficiență de top, Mercedes-AMG a echipat unitatea V8 cu un sistem de dezactivare a cilindrilor. În modul de transmisie “Comfort”, sistemul de dezactivare a cilindrilor este disponibil între 1000 și 3250 rpm. Acest mechanism garantează cifre de consum incredibile: medie de 8,9 litri/100 km.

mercedes-amg-e63 (6)

Va fi și prima dată când Mercedes-AMG E 63 vine standard cu tracțiune integrală. Generația precedentă a fost disponibilă atât în versiune cu tracțiune integrală, cât și cu tracțiune spate, în timp ce noul Mercedes-AMG E 63 vine doar cu sistemul 4Matic+. De ce +? Noul sistem intelligent 4×4 este configurabil și aduce avantajele diferitelor setări pentru o tracțiune optimă, chiar și când mașina este forțată la limită. Programul de rulare “Race” cu Drift Mode și dezactivarea ESP-ului permit inclusiv drift-uri, cu transmisia setată în modul manual. Pentru tracțiune și dinamică superioare, Mercedes-AMG a dotat modelul E 63 4MATIC cu un diferențial mecanic și E 63 S 4MATIC cu unul electronic.

Mercedes-AMG E 63 vine cu patru programe diferite de rulare, integrate în sistemul AMG DYNAMIC SELECT: “Comfort”, “Sport”, “Sport Plus” și “Individual” permit celor aflați la volan să modifice comportamentul mașinilor în funcție de propria personalitate, reglând astfel reacția motorului, a transmisiei, a suspensiei, a direcției, a sistemului ESP și a tracțiunii integrale.  Butonul “M” trece transmisia direct pe modul manual, treptele schimbându-se atunci din padelelele aflate în spatele volanului.

mercedes-amg-e63 (12)

Sașiul sportiv al noului Mercedes-AMG E 63 are la bază suspensia pneumatică AIR BODY CONTROL, complet recalibrată de divizia AMG. Șoferul poate merge și mai departe, setând în trei moduri diferite sistemul de amortizare: Comfort, Sport și Sport Plus, sunt opțiunile care pot fi selectate pentru confort la drum lung sau pentru un plus de adrenalină.

Interiorul limuzinelor ultra-performante subliniază orientarea dinamică și un stil de condus sportiv. Volanul este îmbrăcat în piele și prezintă o parte inferioară aplatizată. Panoul de bord AMG aduce toate informațiile utile în câmpul vizual al șoferului. Ceasurile cu fundal în carouri aduc din nou un aer sportiv. Cei pasionați de motorsport vor cânta de bucurie tot drumul până la circuit, cu gândul că sistemul RACETIMER poate cronometra timpii pe tur.

Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ și Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ vor sosi în showroom-urile Mercedes în martie 2017.

mercedes-amg-e63 (2)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top