OFICIAL: Noul Land Rover Discovery dezvăluit

Noul Land Rover Discovery a fost prezentat oficial în avanpremiera debutului de la Paris, programat pe data de 28 septembrie.

A cincea generație Discovery va fi al doilea model din gama Leisure, din care face deja parte și modelul de clasă medie Discovery Sport.

De la fratele său mai mic, noul Land Rover Discovery va prelua construcția mai ușoară, cu caroserie monococă cu mult oțel de înaltă rezistență și aluminiu.

Designul își trage seva inspirației din cel al conceptului Discovery Vision, prezentat la Salonul auto de la New York, din aprilie 2014. Partea frontală, singura dezvăluită pentru moment, afișează un aer familiar, cu iz de Range Rover.

„Land Rover Discovery 5 redefineşte noțiunea de SUV. Am revoluţionat ADN-ul lui Discovery pentru a crea un SUV premium mult mai versatibil”, spune Gerry McGovern, directorul de design Land Rover.

Configurația cu șapte locuri, tradițională deja pentru cel mai mare model din gama Land Rover, va face în continuare parte din program, alături de actualele motoare V6 de 3 litri, alimentate cu benzină sau motorină. Complet noi vor fi versiunile diesel entry-level cu patru cilindri și cilindreea de 2 litri, din noua familie Ingenium.

După lansarea oficială de la Paris, noul Land Rover Discovery va fi ajunge în showroomuri în prima parte a lui 2017.

Adaugati comentariu