Oficial: Skoda Vision E, primul SUV Coupe electric al mărcii

Skoda Vision E anunță primul model electric din gama constructorului ceh. Conceptul prezentat la Auto Shanghai îmbracă straiele unui SUV Coupe, cu dimensiuni apropiate de cele ale noului Kodiaq.

Construit pe noua platformă modulară MEB dezvoltată de VW și dedicată exclusiv viitoarei game de modele electrice produse sub brandurile grupului, Vision E măsoară 4.688 mm în lungime, 1.924 mm în lățime și 1.591 mm în înălțime, cu un ampatament de 2.851 mm, ceea ce înseamnă că este sensibil mai scurt și mai plat, dar mai lat decât Kodiaq.

Designul interior pune accent pe minimalism, planșa de bord reunind trei display-uri TFT, cel central înzestrat cu funcții touch capacitive, un volan simplu cu două spițe (retractabil în modul de condus autonom) și elemente de decor accentuate de luminile LED ambientale. Tunelul median și montantul central lipsesc, iar ușile se deschid în sens opus, cele patru scaune putând pivota 20 grade spre exterior pentru a facilita accesul la bord. Două camere video înlocuiesc oglinzile retrovizoare, imaginile preluate de acestea fiind afișate pe un display montat în locul oglinzii interioare clasice.

nxiyvv5b4w45

Skoda Vision E este animată de două motoare electrice montate pe fiecare dintre cele două axe, pe care le și angrenează, mimând avantajele tracțiunii integrale. Acestea dezvoltă o putere combinată de 306 CP (225 kW). Bateriile Li-Ion răcite cu apă sunt integrate în podea, între punțile față și spate, pentru un centru de greutate cât mai coborât. Încărcarea poate fi realizată prin inducție, fără cabluri, 80% din capacitatea de stocare putând fi regenerată în doar 30 minute, dacă se apelează la o stație de încărcare rapidă (150 kW). Autonomia este estimată la 500 km (311 mile), iar viteza maximă la 180 km/h.

Conceptul Skoda oferă și funcții avansate de conducere autonomă de nivel 3, cu alte cuvinte poate accelera, vira, depăși, frâna sau reporni, menținând automat distanța față de mașina din față sau evitând obstacolele și pietonii 100% automat. Astfel de funcții nu vor fi, însă, legale mai devreme de 2025.

Producția de serie a noului SUV Coupe electric Skoda este așteptată să înceapă în 2020, iar versiunea de serie a lui Vision E va fi doar începutul electrificării gamei Skoda, constructorul ceh pregătind alte trei modele 100% electrice, până în 2025, plus o versiune plug-in hibridă a limuzinei Superb, așteptată pe piață în 2019.

skoda-vision-e-concept-9

Adaugati comentariu