OFICIAL: Totul despre Peugeot 308 facelift

Lansat în 2013, Peugeot 308 facelift aduce un upgrade menit să îi redea modelului compact competitivitatea într-un segment dinamic, dominat de VW Golf, supus, de asemenea, unui facelift în acest an.

Modificările estetice relativ minore au vizat în primul rând partea frontală și cea posterioară. Printre noutăți, bare de protecție și proiectoare de ceață redesenate, blocuri optice cu lumini de zi și poziții reconfigurate. Semnătura luminoasă este, astfel, diferită, cu o singură bandă de LED-uri dispuse în partea superioară a farurilor. Grila este și ea complet nouă. Aceasta renunță la lamelele cromate orizontale, integrând acum și sigla Peugeot, plasată pe capotă înainte de facelift.

La interior, terminația metalică a schimbătorului de viteze beneficiază de o formă nouă, sensibil mai ergonomică, inclusiv pentru modelele echipate cu transmisie automată care primesc selectorul de inspirație aeronautică, de la 3008. Peugeot 308 facelift nu va primi, însă, opțiunea instrumentelor de bord digitale, prezente pe frații mai mari, SUV-urile compacte 3008 și 5008. Centrala multimedia i-Cockpit oferă în continuare un touchscreen de 7 inch și sistem de navigație cu hărți 3D și comenzi vocale, la care se adaugă noi funcții MirrorLink și compatibilitate cu standardele Apple CarPlay și Android Auto.

În plan tehnic, accentul este pus pe reducerea emisiilor poluante și respectarea viitoarelor norme Euro 6c (emisilile reale nu trebuie să depășească cu 2,1 cifrele certificate), motorul PureTech pe benzină, de 1,2 litri și 130 CP, fiind înzestrat în premieră cu un filtru de particule. Același motor este cuplat la o cutie cu șase viteze complet nouă. Și dieselul de top, BlueHDi 180 CP este oferit exclusiv în compania unei noi transmisii automate cu opt trepte, dezvoltate alături de japonezii de la Aisin. O altă noutate importantă este apariția în gamă a unei noi versiuni de 130 CP a dieselului de 1,6 litri.

Și la capitolul sisteme de asistență Peugeot 308 facelift face un mare pas înainte, oferind funcții noi, de ultimă generație, precum Active Safety Brake (avertizare la depășirea involuntară a benzilor de circulație, pilot automat inteligent cu funcție Stop&Go automată (cu transmisie automată) și funcție Park Assist, care folosește o cameră pentru marșarier Visiopark 1 cu vedere la 180⁰.

peugeot-308 (3)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top