Oficial: Volvo S60 – primul Volvo construit în America

Volvo S60

Volvo S60 a fost dezvăluit oficial. Limuzina premium de clasă medie este primul vehicul al companiei suedeze construit în Statele Unite, la noua uzină din Charleston, Carolina de Sud. S60 vine ca rival pentru BMW Seria 3 și Mercedes-Benz Clasa C.

Volvo S60 a fost lansat în ziua în care constructorul și-a inaugurat oficial noul centru de producție, dovedind că piața americană este una specială pentru companie.

Volvo S60

“Noul S60 este unul dintre cele mai interesante automobile Volvo pe care le-am construit vreodată”, promovează noul model președintele Volvo, Hakan Samuelsson. “Este o mașină orientată către șofer, care ne asigură o poziție bună pe piețele din SUA și din China, deschizând astfel noi oportunități pentru Volvo.”

Suedezii au ales să elimine versiunea diesel din familia S60, acesta fiind un pas important în strategia de electrificare pusă la cale pe termen lung. În 2017, Volvo a fost primul constructor auto care și-a anunțat intențiile de a electrifica toate modelele noi începând cu 2019.

Volvo S60

În gama S60, se vor regăsi în schimb sisteme plug-in hybrid cu motoare pe benzină. Astfel, vor fi disponibile versiunile T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid, cu 340 de cai putere, și T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid care dezvoltă 400 de cai putere. Motoarele pe benzină T5 și T6 vor fi disponibile încă din momentul lansării.

În premieră, clienții pot rezerva noul S60 în baza unui abonament, care oferă acces la mașină fără a plăti un avans, contribuind în schimb, lună de lună, ceea ce îi face în abonați, și nu proprietari.

Volvo S60

S60 are la bază platforma SPA (Scalable Product Architecture) și vine cu sisteme de siguranță și un sistem multimedia identice cu cele care se regăsesc la modelul V60, lansat la începutul acestui an, dar și la modelele Seriei 90 și la SUV-ul XC60. Acestea îl transformă pe noul S60 într-unul dintre cele mai sigure automobile disponibile la ora actuală. Limuzina primește tehnologie City Safety cu frânare automată, acesta fiind singurul sistem care poate recunoaște pietoni, cicliști și animale mari. În premieră, City Safety aplică frânarea și pentru a reduce efectele unei eventuale coliziuni cu mașini care vin din sens opus.

Volvo S60

Sistemul opțional Pilot Assist, care oferă asistență la direcție, accelerație și frânare la viteze de până la 130 km/h, a fost actualizat. Limuzina primește și Run-off Road Mitigation și Oncoming Lane Mitigation.

Sistemul multimedia Sensus Connect este compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto și 4G și este redat pe un ecran tactil de tip tablet, interfața acestuia integrând funcțiile mașinii, navigația, serviciile de conectivitate și aplicații.

Polestar a dezvoltat Volvo S60 Polestar Engineered cu motor T8 Twin Engine Plug-in Hybrid și 415 cai putere. Acest model est disponibil cu anvelope, frâne, suspensii și unitate de control al motorului cu setări superioare.

Adaugati comentariu