Ola Källenius este noul șef Daimler. Ce se întâmplă cu Dr. Z?

Ola Källenius este noul șef Daimler

Ola Källenius va fi noul șef de la Daimler. Compania a accelerat tranziția de la vârf și a decis înlocuirea CEO-ului Dieter Zetsche mai rapid decât plănuia inițial. Suedezul Källenius va fi primul șef cu origini non-germane din istoria companiei.

Mutarea va avea loc la sfârșitul lui 2019. “Am ales un conducător recunoscut, cu experiență internațională”, spune președintele Manfred Bischoff.

Ola Källenius vine la conducerea Daimler într-un moment în care compania se află de doi ani în fruntea clasamentului cu cifrele sale de vânzări, devansând marele rival BMW.

Ola Kallenius Daimler

Este o mutare logică în ierarhia companiei, după ce Källenius a deținut poziții cheie în departamentul de vânzări al Mercedes și a condus divizia AMG în perioada 2010 – 2013. Acesta face parte din Consiliul de Administrație din ianuarie 2015. Suedezul acum în vârstă de 49 de ani a fost numit în fruntea departamentului de Cercetare și Dezvoltare în ianuarie 2017.

Absolvent de Management și Finanțe în Suedia și în Elveția, Källenius se află în companie încă din 1993. Acesta a condus și destinele uzinei Mercedes din Alabama.

Funcțiile deținute de Ola Kallenius în companie:

  • Membru în Consiliul de Administrație Mercedes-Benz Cars Marketing & Sales, Daimler AG, 2015
  • Membru în Consiliul Divizional Mercedes-Benz Cars Marketing & Sales, Daimler AG, 2013
  • Vicepreșidente, Director General, Mercedes-AMG GmbH, Affalterbach, 2010
  • Vicepreședinte, Președinte și CEO Mercedes-Benz U.S. International Inc., Tuscaloosa (SUA), 2009
  • Director General Mercedes-Benz HighPerformanceEngines Ltd., Brixworth (Marea Britanie), 2005
  • Director executive McLaren Automotive Ltd., Woking (Marea Britanie), 2003
  • Director Project Alliance, Mercedes-Benz PKW, DaimlerChrysler AG, Stuttgart, 2001
  • Senior Manager, Managementul Emisiilor Motoarelor și al Componentelor Motoarelor Electrice, DaimlerChrysler AG, Stuttgart, 2000
  • Senior Manager, Corporate Controlling, Mercedes-Benz U.S. International Inc., Tuscaloosa (SUA), 1998
  • Manager, Corporate Controlling, Mercedes-Benz U.S. International Inc., Tuscaloosa (SUA), 1995

Ce se întâmpă cu Dr. Z?

Doctor Dieter Zetsche se află la conducerea Daimler de 12 ani. Sub comanda sa, Mercedes-Benz a devenit, pentru prima oară în mai bine de un deceniu, cel mai vândut brand premium la nivel global, un titlu pe care compania l-a apărat de atunci, an de an.

Dieter Zetsche Daimler

Dr. Z rămâne încă doi ani în companie pentru o perioadă de “cooling-off”, o procedură obișnuită în companiile de rang înalt, care îi dă timp unui angajat cu funcție de management să se pregătească pentru următoarea funcție de conducere. Din 2021, Dieter Zetsche va prelua funcția lui Manfred Bischoff de președinte al Consiliului de Supraveghere.

Zetsche se concentrează însă și pe domeniul turistic. Neamțul a fost ales în Consiliul de Administrație al companiei TUI AG.

Adaugati comentariu