Opel Antara – actualizat şi modernizat

Prin intermediul designului exterior evidenţiat, noilor motoare, şasiului cu reglaj nou şi prin interiorul actualizat, modelul Opel Antara reuneşte în 2011 agilitatea sportivă off-road cu înaltă valoare funcţională şi farmecul urban.

Gama de motoare complet reprelucrate, compusă din două unităţi diesel şi o variantă pe benzină, respectă norma de emisii Euro 5 şi garantează obţinerea unor performanţe îmbunătăţite la rulare, cu un nivel de consum şi de emisii redus considerabil. Cele două transmisii disponibile, o variantă manuală cu şase trepte de viteză şi una automată, au fost şi ele supuse unei noi dezvoltări complete.

Motorul diesel 2.2 CDTI este disponibil în două variante cu puteri diferite. Unitatea de bază care dezvoltă 120 kW/163 CP atinge un cuplu maxim de 350 Nm şi este disponibilă în combinaţie cu tracţiunea pe puntea faţă sau cu sistemul de tracţiune integrală şi cu transmisia manuală sau automată. Cu un consum de carburant de 6,3 l/100 km (CO2: 167 g/km), cu un timp de accelerare de la zero la 100 km/h de 9,9 secunde şi o viteză maximă de 189 km/h (toate datele se referă la varianta cu tracţiune pe puntea faţă şi cutie de viteze manuală), acest sistem de propulsie oferă o îmbinare echilibrată între eficienţă şi dinamism.

Motorul diesel de 135 kW/184 CP, care reprezintă şi vârful de gamă, (cuplu maxim 400 Nm) este inclus în dotarea standard pentru variantele cu tracţiune integrală, fiind disponibil împreună cu ambele versiuni de transmisie şi impresionează prin performanţele excelente în timpul conducerii (accelerare de la zero la 100 km/h în 9,6 secunde; viteză maximă 200 km/h). În acelaşi timp, acest motor se mândreşte cu un nivel înalt de economie şi cu un caracter ecologic, având un consum de carburant de 6,6 l/100 km şi atingând un nivel de emisii de CO2 de 175 g/km).

Ca alternativă la motoarele diesel, unitatea 2.4 ECOTEC pe benzină care dezvoltă 123 kW/167 CP şi un cuplu maxim de 230 Nm este disponibilă cu tracţiune pe puntea faţă şi transmisie manuală sau cu tracţiune integrală şi cu o cutie de viteze manuală sau automată. Asigurând o accelerare de la zero la 100 km/h în 10,5 secunde, o viteză maximă de 190 km/h, un consum de carburant de 8,8 l/km şi nivelul de emisii de CO2 de 206 g/km (versiunea cu tracţiune pe puntea faţă cu transmisie manuală), practic acesta nu lasă nimic de dorit.

Pentru a se adapta la motoarele sale energice, modelul Opel Antara actualizat este echipat acum cu un şasiu cu reglaj complet nou, care combină plăcerea de a conduce şi agilitatea cu un nivel înalt de confort în timpul deplasării. Servodirecţia sensibilă la viteză a fost şi ea perfecţionată oferind acum o aderenţă mai bună.

Designul evidenţiat al noului Opel Antara include o grilă faţă actualizată cu ramă cromată, bara transversală cromată caracteristică mărcii şi o siglă îndrăzneaţă. Acest crossover şic se mai poate mândri cu proiectoare de ceaţă noi, cu lumini spate cu un design grafic nou şi cu un panou de protecţie distinctiv pentru zonele inferioare din faţă şi din spate.

Habitaclul modernizat oferă capitonaje şi tapiţerii noi şi de mai bună calitate, instrumente de bord cu o nouă grafică, o consolă centrală cu design modificat şi soluţii suplimentare de depozitare şi un elegant interior din piele Light Titanium, disponibil opţional. Funcţiile îmbunătăţite de siguranţă şi de confort includ frâna de parcare electrică, un indicator de al treptei de viteză pentru schimbarea manuală în cazul versiunilor automate, posibilitatea de dezactivare a airbagurilor frontale şi laterale pentru pasagerul din faţă pentru a permite montarea unui scaun special pentru copii, dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranţă şi limitatoare de forţă pentru centurile locurilor din faţă, precum şi un kit de reparare pneuri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top