Opel Astra – Afacere pe termen lung

Afacere

Opel Astra – Afacere pe termen lung. Conform datelor de pe piața germană, noul Opel Astra are cele mai mari intervaluri de service din segment. Este campion la valoarea reziduală, care este cu până la 10.9% mai mare decât predecesorul său.

Conştienţi de atenţia ce i se va acorda unui model atât de important, cei de la Opel au ţinut în permanenţă cont de chestiuni esenţiale în timpul procesului de dezvoltare: consum redus de carburant, costuri reduse de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, împreună cu o valoare reziduală mare datorită calităţii ridicate a produsului.

Astfel, noul Astra a reuşit să-şi depăşească competitorii în ceea ce priveşte costurile totale de proprietate (TCO). Raportat la prețurile din Germania, noul Astra este cu circa 5.000 mai iefin decât un automobil premium compact. Acesta oferă un standard bogat şi sisteme high-tech la prețuri extrem de competitive. Sistemul de iluminare LED Matrix, sisteme de infotainment IntelliLink de ultimă generație, scaune ergonomice şi un pachet complet de sisteme de asistență. Acesta este oferit standard la echipările de top, în timp ce la concurența premium un sistem similar costă circa 1.500-2.000 euro.

Opel Astra – Afacere pe termen lung

Un alt avantaj foarte important este că intervalul de service pentru noul Opel Astra este de 30.000 km. Este cel mai mare din segment, aplicabil atât pentru vehiculele particulare cât şi pentru cele de companie. Opel a lucrat mult şi la capitolul piese de schimb. De asemenea, la costurile acestora, la accesibilitate şi la timpi de livrare şi montare. Se prevede astfel că şi costurile facturilor de service vor fi mai mici, uneori cu 30-40 %.

De asemenea, valoarea de revânzare este în mare progres. Aceleaşi estimări din Germania arată că valoarea reziduală estimată a noului model este, în medie, cu 5% mai mare faţă de modelul anterior. De exemplu, la 1.6 CDTI Business (81 kW/110 CP), valoarea reziduală a crescut cu 10,9 % după trei ani şi 90.000 km, rezultând economii de 3.188 de euro.

În cazul versiunii turbo 1.4 Ecotec de 125 CP, după 5 ani sau 100.000 km valoarea reziduală estimată este cu 7,1% mai mare. Suma economisită fiind de 2.984 euro.

Adaugati comentariu