Opel Astra electric, peste aproape 2 ani

Opel Astra L autoexpert.ro

A șasea generație a compactei germane a fost prezentată azi oficial la Rüsselsheim. Din 2023 vom avea și Opel Astra electric. 

Astra L a fost prezentat de CEO-ul Uwe Hochgeschurtz, în prima sa zi la Opel. Alături de șeful mărcii germane s-a aflat Jurgen Klopp, manager la echipa de fotbal FC Liverpool.

Este pentru prima oară în istorie când compacta germană vine cu propulsie electrificată. Din octombrie, vor putea fi comandate atât versiunile tradiționale, cât și cea plug-in hybrid. Iar peste doi ani, se va putea opta și pentru versiunea Astra electric. Primele exemplare vor ajunge la clienți la începutul anului 2023. Prima versiune disponibilă va fi hatch-ul, urmată la scurt timp de break, numit Sports Tourer.

Prețurile compactei germane pornesc de la 22.465 euro.

Detaliile

Exteriorul se încadrează perfect în gamă, mai ales datorită zonei frontale Vizor. Aceasta include faruri noi, Intelli-Lux LED Pixel Light, cu 168 de diode luminoase. Pot fi comandate inclusiv combinații exterioare bi-tone.

Opel Astra L autoexpert.ro

Lungimea de 4374 mm și lățimea de 1860 mm sunt cu 90, respectiv 71 mm mai mari decât cele ale lui Volkswagen Golf 8. Ampatamentul de 2645 mm este cu 39 mm peste al lui Golf. Portbagajul are podea reglabilă pe înălțime și, astfel, poate forma o suprafață plană la culcarea spătarului banchetei, când se obțin 1250 l pentru bagaje.

Opel Astra electric autoexpert.ro

Ca și fratele Peugeot 308, Astra L are la bază platforma EMP2. Puntea față este de tip MacPherson, iar cea spate este semiindependentă cu bară de torsiune. Rigiditatea torsională este cu 14% mai mare decât la fosta generație.

Astra electric, peste un an și puțin

Nemții spun că ”la un an după introducerea pe piață a noii Astra, i se va alătura și Astra-e”. Asta înseamnă că îl vom vedea la începutul anului 2023, adică peste un an și jumătate. Noua generație a fost gândită și desenată în Rüsselsheim și va fi produsă la uzina din aceeași localitate, ca orice Opel veritabil.

 

Adaugati comentariu