Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer

Modelele station wagon produse de Opel s-au bucurat mereu de o apreciere deosebită în rândul românilor. Acum, odată cu o nouă generație Astra, mai bună și mai ofertantă ca oricând, avem și un Sports Tourer ce se anunță a fi un premiant.

La Salonul Auto de la Frankfurt, Opel a mai făcut o surpriză fanilor, odată cu prezentarea noului Astra Sports Tourer. Cu o rețetă constructivă nouă, cu multiple inovații tehnologice, noul model promite multe. Atât de a fi pe placul utilizatorilor civili, cât și pe cel al companiilor care caută modele station wagon, practice și reprezentative.

Noul Opel Astra Sports Tourer este cu aproximativ 200 kg mai ușor decât generația precedentă. In primul rând, datorită noii structuri autoportante și a principalelor subansambluri. Acestea sunt proiectate ținând cont de ultimele inovații din industria auto.

Noul Opel Astra Sports Tourer este cu aproximativ 200 kg mai ușor decât generația precedentă

Dimensional, diferenţele comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește nu există. (lungime 4.702 mm, lăţime 1.871 mm, înălţime 1.499 mm), însă noul model este mai spaţios și va oferi un compartiment pentru bagaje mai încăpător. Ergonomia este îmbunătăţită considerabil, ca și gradul de confort oferit în habitaclu.

Spre exemplu, spaţiul la cap pentru șofer este mai mare cu 26 mm.  Cel disponibil pentru genunchii pasagerilor de pe banchetă s-a îmbunătăţit cu 28 mm. Portbagajul poate ajunge la un volum util de 1.630 litri. Si, important pentru un model station wagon, hayonul său poate fi acţionat electric. Se deschide și închide automat printr-o ușoară mișcare de picior sub spoilerul spate.

În portbagaj poate fi montat și sistemul FlexOrganizer, cu șine laterale de ancorare și de fixare a bagajelor și cu plase de separare a încărcăturii. Bancheta este rabatabilă complet sau fracţional (40/20/40).

Opel Astra Sports Tourer

În istoria Opel, compactele station wagon au reprezentat aproximativ 30% din vânzările modelului, iar noul Opel Astra Sports Tourer are toate atuurile să respecte tradiţia, cu motorizări ce oferă puteri maxime cuprinse între 95 CP și 200 CP, care respectă norma de poluare Euro 6 și care promit o eficienţă de top în segmentul compact.

Nici dotările de siguranţă, confort și infotainment nu au fost neglijate, Astra Sports Tourer adoptând toate sistemele prezente și pe versiunea hatchback cu cinci uși și pe care le-am dezbătut mai pe larg în acest material.Opel Astra Sports Tourer

Adaugati comentariu