OFICIAL: Noul crossover Opel Crossland X înlocuiește Meriva

Opel Crossland X a fost dezvăluit oficial. Succesorul lui Meriva nu mai este un monovolum convențional, ci un crossover de clasă mică, la fel de modulabil ca un MPV.

Sufixul X, folosit pentru prima dată în compania lui Mokka, va fi asociat tuturor modelelor polivalente, cu aer de crossover, din gama Opel. Numele Meriva nu va mai fi utilzat de noul model.

Opel Crossland X este primul rod al colaborării cu grupul francez PSA Peugeot-Citroen, noul MPV cu aer de crossover folosind aceeași arhitectură tehnică pe care va fi dezvoltată și următoarea generație a monovolumului Citroen C3 Picasso.

Produs la Zaragoza, în Spania, în aceeași uzină cu viitorul C3 Picasso, Crossland X va fi oferit exclusiv cu tracțiune față. Cu o lungime de 4.21 metri, o lățime de 1,76 metri și o înălțime de 1,59 metri, urmașul lui Meriva este cu 16 cm mai scurt și cu 10 cm mai înalt decât un Astra. Comparativ cu Mokka X, noul Crossland X este cu 6 centimetri mai scurt, cu 1,7 centimetri mai îngust și cu 7 centimetri mai scund.

Volumul de încărcare al portbagajului oscilează între 410 litri și 1.255 litri, cu bancheta în poziție normală, respectiv pliată. Dacă scaunele din spate culiseză înainte, volumul maxim este de 520 litri. Respectând canoanele segmentului, cele trei locuri din spate (divizate în format 60/40) culisează înainte-înapoi pe o distanță de 15 cm.

Înrudirea stilistică cu fratele mai mare Mokka X este evidentă mai ales în partea din față, care afișează un design similar celui folosit și de crossoverul poziționat mai sus în gama Opel. Farurile AFL LED adaptive sunt incluse pe lista de opțiuni. Designul inedit al stopurilor și al montantului C amintește de modelul electric Ampera-e.

opel-crossland-x (7)

La interior, Opel Crossland X poate găzdui până la cinci pasageri. Planșa de bord este aproape identică cu cea a lui Mokka X, majoritatea funcțiilor de bază fiind concentrate în centrala multimedia de ultimă generație IntelliLink, cu touchscreen de 8 inch (sistem compatibil cu standardele universale Apple Carplay și Android Auto).

Din punct de vedere al siguranței pasive, Opel Crossland X este înzestrat cu sisteme precum OnStar, Advanced Park Assist, Forward Collision Alert (detecție a pietonilor sau obstacolelor), Autonomous Emergency Braking (frânare automată), Lane Keep Assist (asistent de bandă), cu camere video (vedere la 180 de grade spre spate), senzori radar și cu ultrasunete, respectiv cu funcție de recunoaștere a semnelor de circulație și de monitorizare a unghiului mort.

Gama de motorizări nu a fost încă dezvăluită, însă Opel promite o paletă largă de unități turbo cu trei și patru cilindri.

opel-crossland-x (9)

Adaugati comentariu