Opel Crossland X: Meriva se transformă în crossover

Opel continuă ofensiva în arena crossover cu Crossland X. Noul model este urmașul direct al MPV-ului Meriva, metamorfozat într-un crossover de clasă mică.

Schimbarea de strategie este răspunsul Opel la cererea tot mai mare de modele polivalente pe piețele din întreaga lume, tendință în perfectă antiteză cu scăderea drastică a vânzărilor de MPV-uri clasice.

Opel Crossland X se adresează clienților aflați în căutarea unui crossover compact, care își doresc însă mai mult spațiu și mai multă modularitate interioară decât ceea ce oferă în prezent Mokka X.

Crossland X va fi construit pe aceeași platformă tehnică EMP2 a grupului PSA Peugeot-Citroen, pe care va fi produs și viitorul Citroen C3 Picasso. Asamblarea celor două modele va fi comună, în uzina PSA de Zaragoza, Spania.

Noul Meriva nu va fi singurul MPV convertit în crossover, în gama Opel urmând să își facă loc în viitorul apropiat și un model mai mare, urmaș direct al actualei Zafira, creat din nou pe o platformă PSA, partajată cu noul 5008.

Adaugati comentariu