Opel Crossland X: Noul crossover debutează peste două zile

Opel înlocuiește Meriva cu un crossover de clasă mică, complementar actualului Mokka X. Debutul oficial va avea loc peste doar două zile.

A treia generaţie a lui Meriva renunță, asfel, la forma clasică de monovolum, adoptând aerul unui crossover, ca răspuns la cererea tot mai mare de modele polivalente pe piețele din întreaga lume, vânzările de MPV-uri clasice fiind în picaj.

Construit în parteneriat cu grupul francez PSA Peugeot-Citroen, Crossland X va avea o lungime de 4,3 metri și va utiliza platforma tehnică a viitorului C3 Picasso. Asamblarea celor două modele va fi comună, în uzina PSA de Zaragoza, Spania.

Opel Crossland X se adresează clienților aflați în căutarea unui crossover compact, care își doresc însă mai mult spațiu și mai multă modularitate interioară decât ceea ce oferă în prezent Mokka X, cu o lungime de 4,28 m.

Deasupra lui Crossland X, în gama Opel, va fi poziționat un model mai mare, care va lua locul actualei Zafira. Intitulat Grandland X, acesta va fi tot un crossover și nu un MPV, așa cum era Zafira, platforma tehnică folosită fiind preluată tot de la PSA, de data aceasta fiind vorba de arhitectura EMP2 a noului Peugeot 3008.

Adaugati comentariu