Opel Frontera renaște!

Opel Frontera AutoExpert.ro

Opel a decis să readucă la viață acest SUV emblematic. Frontera va apărea din nou în gama germanilor, la sfârșitul anului. Doar că, de data asta, într-o formă… puțin diferită.

Continuă moda de a readuce în actualitate nume consacrate din istoria automobilului. Mai multe companii o adoptă, dar ajung să nu mai păstreze de la modelele originale decât un număr mic de trăsături. De exemplu, Renault a readus în actualitate modelul Espace, care, deși are tot 7 locuri, acum este SUV, nu monovolum. La fel, și Scenic a devenit crossover (din van), și, mai mult, are doar propulsie electrică.

Opel Frontera an 2000 AutoExpert.ro
Opel Frontera, modelul anului 2000

Opel deja cochetează cu această modă, și a prezentat în 2021 conceptul Manta GSe ElektroMOD. Acum, însă, a trecut și mai departe și va (re)introduce un model emblematic în producția de serie. Este vorba despre SUV-ul Frontera, care va reintra în gama Opel la sfârșitul lui 2024. Firește, așa cum te-ai așteptat, există ”un amănunt”. Viitorul Frontera va fi full electric. Germanii nu menționează nimic despre eventuale versiuni termice sau electrificate, ci spun doar că ”va fi disponibil încă de la început ca vehicul electric pe baterii”. Totuși, este probabil să avem și versiuni care să includă motoare convenționale, așa cum am scris în link-ul de mai jos. Totodată, va deveni primul Opel care va afișa noua siglă Blitz.

Citește pe AutoExpertCe oferă cel mai ieftin Crossland? 💡

„Numele Frontera este ideal pentru noul nostru SUV captivant. Acesta va avea un caracter plin de încredere și va fi poziționat chiar în centrul pieței“, spune Florian Huetti, CEO Opel.

Opel Frontera AutoExpert.ro

În afară de electrificarea modelului, probabil cea mai mare surpriză este repoziționarea acestuia în gamă. Se pare că Frontera va deveni, din offroader, SUV mic. Adică un C3 Aircross în versiune Opel. Astfel, va înlocui în gamă actualul Crossland. Am scris aici cum credem că va arăta, și ce tehnică va adopta. Lansarea versiunii electrice va coincide cu prezentarea fratelui mai mare, Grandland, în variantă electrică. Astfel, Opel continuă en fanfare trecerea la mobilitate fără emisii.

Probabil, primele imagini ale noii Frontera vor fi dezvăluite în martie sau aprilie.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top