Opel împlinește 125 de ani de la producția primei mașini

Opel 125 AutoExpert

Producător auto german Opel sărbătorește o etapă importantă din istoria mărcii – 125 de ani de la debutul  producției de automobile. La 21 ianuarie 1899, Wilhelm Opel, fiul fondatorului companiei, Adam Opel, a semnat un contract cu lăcătușul Friedrich Lutzmann pentru a cumpăra fabrica de automobile a acestuia. A fost semnalul de start pentru producția de automobile Opel.

 

Moștenirea Opel care are la bază mașinile de cusut și bicicletele de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a făcut acum un pas important spre viitor. Promite electrificarea întregii sale game de modele până în 2024. Această călătorie a început atunci când Opel a trecut de la biciclete la automobile în 1899. Implicarea Opel față de o mobilitate accesibilă și inovatoare a pregătit terenul pentru o perioadă de 125 de ani de succes în industria auto. De-a lungul anilor, Opel a contribuit cu peste 75 de milioane de vehicule pe drumurile din Europa.

 

125 de ani de experiență în domeniul auto

 

În prezent, Opel este un nume bine cunoscut în domeniul auto. Opel Astra, actualul bestseller, reflectă obiectivul germanilor de a veni cu tehnologii avansate și sistemele de propulsie electrificate. Ca planuri de viitor, Opel dorește să redefinească mobilitatea individuală, punând accentul pe durabilitate și pe ușurința utilizării zilnice.

 

Opel 125 AutoExpert

 

Opel promite ca până în 2024, fiecare model din gama sa va avea o versiune electrificată. Acest angajament față de electromobilitate este exemplificat de Opel Astra Sports Tourer Electric, unul dintre primele modele break electrice. Directorul general al Opel, Florian Huettl, evidențiază poziția de pionier al companiei în domeniul electrificării, aliniindu-se la preferințele în continuă schimbare ale consumatorilor și la dorința acestora de a elimina emisiile din orașe.

 

Povestea Opel

 

Opel 125 AutoExpert

Povestea Opel a început în 1862. Adam Opel a creat prima sa mașină de cusut în Rüsselsheim, punând astfel bazele corporației. Opel a devenit rapid unul dintre cei mai importanți producători de mașini de cusut din Germania, exportând în toată Europa. Odată cu bicicleta, Opel și-a stabilit următoarea bază de succes. Prima bicicletă tip penny-farthing a fost fabricată la Rüsselsheim în 1886, făcând din Opel unul dintre primii producători de biciclete din Germania. În anii 1920, Opel a devenit cel mai mare producător de biciclete din lume. Brandul are o istorie bogată trecând de la mașinile de cusut la biciclete și, în cele din urmă, la automobile. Trecerea strategică la vehiculele motorizate la sfârșitul secolului al XIX-lea a pus bazele istoriei durabile a Opel în sectorul auto.

Opel 125 AutoExpert
Opel-Patentmotorwagen System Lutzmann, primul model al mărcii, ce avea un motor de 1,5 litri ce dezvolta 3,5 CP, a fost o realizare inovatoare, fiind primul automobil din Rüsselsheim în urmă cu 125 de ani. Acesta este transpus acum în versiunea actuală a celui mai bine vândut Opel Astra, care este proiectat, dezvoltat și construit acolo. Alături de noul Astra Sports Tourer Electric, și alte modelele sportive electrificate precum GSe și Astra Sports Tourer GSe ies de pe linia de asamblare din Rüsselsheim.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top