Opel Insignia Country Tourer: Break de lifestyle 4×4

Noua gamă Opel Insignia are un nou membru, Insignia Country Tourer, un break de lifestyle cu tracțiune integrală, gardă la sol mărită și aspect de crossover.

Noul model își va celebra premiera mondială abia în toamnă, la Salonul de la Frankfurt, însă Opel dezvăluie deja toate secretele sale, listele de comenzi urmând să fie deschise deja în luna iunie a acestui an.

Opel Insignia Country Tourer nu este un SUV, ci un break ce imită designul unui crossover. Comparativ cu breakul clasic, garda la sol este cu 20 mm mai generoasă, ideea de robustețe fiind indusă de ornamentele din plastic cu rol de protecție aplicate la nivelul aripilor, pragurilor și barelor de protecție față/spate.

Spre deosebire de modelele Crossland X și Grandland X, dezvoltate alături de noii proprietari, francezii de la PSA Peugeot-Citroen, Opel oferă pentru Insignia Country Tourer tracțiune integrală standard, fiind vorba despre un sistem modern, cu funcție de torque vectoring și distribuție maximă 50/50% a cuplului pe cele două punți.

Suspensia adaptivă FlexRide cu punte spate multilink cu cinci brațe va fi, de asemenea, inclusă în echiparea de serie a noului Opel Insignia Country Tourer, tăria amortizoarelor, alături de răspunsul motorului, cutiei de viteze și de gradul de asistare a direcției, putând fi setate în trei trepte: Standard, Sport și Tour (parte a sistemului Drive Mode Control).

La capitolul motorizări, Opel Insignia Country Tourer va putea fi comandat în aceleași versiuni disponibile și pentru modelul obișnuit, mai puțin în cele de intrare în gamă. Cu alte cuvinte, spectrul de putere va fi cuprins între 165 și 260 CP, fiind disponibile două motoare turbo pe benzină de 1,5 litri cu 165 CP și de 2 litri cu 260 CP, respectiv un diesel de 2 litri și 170 CP.

opel-insignia (4)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top