Opel Insignia primește un motor diesel nou cu 210 CP

Opel Insignia nu îi lasă pe dinafară pe cei care preferă motoarele diesel. Producătorul auto vine acum cu o unitate biturbo de 2.0 litri, care dezvoltă 210 cai putere și un cuplu de 480 Nm.

Opel lansează un nou motor diesel, la scurt timp după prezentarea versiunii sportive GSi. Modelul care vine cu titulatura D primește sub capotă o unitate de 2.0 litri cu patru cilindri, care va dezvolta 210 cai putere la 4.000 rpm și un cuplu maxim de 480 Nm încă de la 1.500 rpm. Motorul diesel va expedia puterea către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu 8 rapoarte.

Turbo D X Opel Insignia

În această configurație, Insignia cu tracțiune integrală și funcție de vectorizare a cuplului aleargă de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde, în drumul său spre o viteză maximă de 233 km/h. Opel promite pentru Insignia un consum mixt de 7.5 – 8.0 litri/100 km, conform noului standard WLTP (World Harmonized Light Vehicles Test Procedure), o procedură introdusă de la 1 septembrie, considerată mai realistă ca vechiul standard NEDC.

Opel a introdus și o nouă generație AdBlue, prin care noul motor diesel respectă deja standardul de emisii care va deveni obligatoriu abia din toamna lui 2018, Euro 6.2.

Noul motor diesel, echipat cu filtru de particule, va ajunge sub capota tuturor versiunilor Insignia (Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer). Lista de comenzi se deschide imediat după Salonul Auto de la Frankfurt. Gama Insignia mai cuprinde patru motorizări: 3 de 1,6 litri și una de 2,0 litri.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top